Natrag
22.2.2019 01:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zaplijenjeno 1,5 g marihuane i 46 tableta

28.6.2013 @ 16:46 Ana Prohaska Crna kronika

Podijelite:

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama,

koji se obilježavao 26. lipnja, u noćnim satima 25./26. lipnja i 26./27. lipnja proveli preventivno-represivne akcije pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga i alkohola.

Tijekom trajanja akcije kontrolirana su 163 vozila, od čega 110 osobnih vozila i 37 mopeda i motocikla. Ukupno je utvrđeno 67 prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirano je 8 vozača. Nad dvojicom vozača izvršeno je preliminarno testiranje na opojne droge uređajem „Cozart DDS“ kojom prilikom je kod jednog vozača utvrđena pozitivna reakcija na opojne droge, dok su dvojica vozača odbili ponuđeno testiranje. Protiv njih trojice podnesene su odgovarajuće prekršajne prijave. 

Uz mjere koje su poduzete prema vozačima, prekršiteljima prometnih prekršaja, tijekom trajanja akcije policijski službenici ove PU izvršili su i dvije zaplijene opojnih droga i to 1,5 g marihuane i 46 komada tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga. 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana