Natrag
21.3.2019 11:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zapečaćen ured Blagaićevog “Profectusa”

10.12.2011 @ 12:52 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Porezna uprava zapečatila je ured tvrtke „Profectus“ u vlasništvu poduzetnika Vicenca Blagaića, donosi Slobodna Dalmacija. Sve zbog poreznog duga iz 2011. od oko 700 tisuća kuna.

No, kako Slobodnoj tvrdi Blagaić, koji je dubrovačkoj javnosti poznati po projektu Hrvatski san na predjelu Tri sestrice u Dubrovačkom primorju, ostale tvrtke iz njegove „Profectus Grupe“ posluju bez poteškoća.

– Poreznici su već tri godine u „Profectusu“ i nikada nisu našli ništa sporno, a sada su me blokirali po političkom naputku bivše vlasti. Dio duga već sam podmirio, pa očekujem da mi Porezna uprava dopusti plaćanje ostatka u ratama i da mi skine plombu s ureda.

Zbog općeg stanja u našem gospodarstvu nisam uspio naplatiti neka svoja potraživanja, ali država traži podmirivanje PDV-a za ispostavljene račune – izjavio je Vicenco Blagaić za Slobodnu Dalmaciju, dodajući kako će zajedno „s kolegama poduzetnicima osnovati udrugu ugnjetavanih od Porezne uprave, jer sve ima svoje granice“.

– Što se tiče moje tvrtke, već sam podnio kaznenu prijavu protiv šefova Porezne uprave, jer su mi zapečatili ured i tako otežali normalno poslovanje – rekao je Vicenco Blagaić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana