Grad

Zapadne linije privremeno idu kroz Grad

Zapadne linije privremeno idu kroz Grad

Iako autobusne linije prema Stonu i Primorju nikada nisu prometovale kroz Grad preko Ilijine glavice pa na magistralu, Libertas Dubrovnik ipak je odlučio udovoljiti zahtjevu svojih putnika.

A to će za Libertas, kako je i ovog ponedjeljka na kolegiju komunalaca govorio direktor Đuro Deranja, značiti povećani trošak, odnosno više prijeđenih kilometara, te naravno duže vrijeme vožnje. No, i ovo je rješenje izgleda smo privremeno!

Naime, kako obavještavaju iz gradske uprave, sukladno traženjima putnika te preporuci Grada Dubrovnika, a s ciljem osiguravanja pristupa linijama koje Libertas održava prema Dubrovačkom primorju i Stonu svim korisnicima, od ponedjeljka, 14. studenoga, linije 12, 15, 22 i 26 će s novog kolodvora na Kantafigu do Jadranske turističke ceste prometovati Obalom Ivana Pavla II. i ulicom Dr. Ante Starčevića te se zaustavljati na stanicama preko puta starog kolodvora i kod INA-ine benzinske crpke na ulici Vladimira Nazora.

No, u međuvremenu će se zatražiti suglasnost nadležnih institucija da se vozni red promijeni na način da se postojeće vrijeme polaska autobusa prema zapadu pomakne za 15 minuta.

– Prihvaćanjem novog voznog reda će se steći uvjeti da autobusi prema Primorju i Stonu s novog kolodvora idu izravno na Most jer će putnici, primarno učenice i učenici dubrovačkih srednjih škola, nakon nastave imati dovoljno vremena za dolazak do kolodvora redovnim gradskim linijama 1A, 1B, 1C, 3, 7 i 8, a o novom voznom redu će se pravovremeno izvijestiti javnost. Cilj Libertasa je dugoročno rasteretiti promet na užem gradskom području te skratiti vožnju putnicima koji idu prema Primorju i Stonu, ali uz uvažavanje povratnih informacija i utemeljenih zahtjeva korisnika – naveli su iz gradske uprave.
 

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist