Natrag
25.4.2019 06:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZANIMLJIVO PREDAVANJE Na korak od nestanka, ugroženi leptiri okolice Dubrovnika

26.10.2018 @ 8:56 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik u petak, 26. listopada u 12 sati održat će se predavanje pod nazivom ‘Na korak od nestanka, ugroženi leptiri okolice Dubrovnik’, koje će održati dr.sc. Toni Koren, lepidopterolog udruge Hyla.

Predavanje se održava u sklopu istoimenog projekta kojim se žele skupiti dodatna saznanja te podići svijest o najugroženijim vrstama danjih leptira koji nastanjuju područje južne Dalmacije. Ovo područje posljednjih 200 godina posjećuju mnogi vrhunski znanstvenici no pitanje je koliko ustvari znamo o leptirima koji tu obitavaju? Koliko leptira živi oko Dubrovnika? Zašto neke vrste nisu pronađene preko 100 godina? Koje su najrjeđe vrste okolice Dubrovnika, a i čitave Hrvatske? Kako se vi možete uključiti u zaštitu leptira?

Projekt Na korak od nestanka, ugroženi leptiri okolice Dubrovnika provodi Udruga Hyla u suradnji sa Prirodoslovnim muzejom Dubrovnik, pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana