Županija

ZANIMLJIVI PROJEKTI ‘AGROTURIZMA’ Proljeće u Konavlima, tematske večeri, Trganje, Mirisi Božića…

ZANIMLJIVI PROJEKTI 'AGROTURIZMA' Proljeće u Konavlima, tematske večeri, Trganje, Mirisi Božića...

U samostanu Sv. Vlaha u Pridvorju održana je godišnja skupština Udruge Agroturizam Konavle.

Na skupštini je usvojeno financijsko izvješće i izvješće o radu za proteklo razdoblje, te je usvojen program rada za 2017. godinu. Istaknuto je da je protekla godina bila najuspiješnija godina u proteklom desetogodišnjem radu Udruge koja je okrunjena brojnim nagradama i priznanjima. Uspješni projekti koji su realizirani rezultat su institucionalne potpore, ali i značajnih izdvajanja svih članova udruge koji su svojim doprinosima i nesebičnim radom doprinijeli razvoju Konavala kao ruralne destinacije izvrsnosti. Stoga je predsjednik udruge Ivo Vodopić posebno zahvalio svima koji su financijski i na bilo koji drugi način doprinijeli radu Agroturizma Konavle.

Na skupštini je istaknuto kako je ova godina prekretnica u radu i funkcioniranju Udruge te je naglašeno da će ubuduće Agroturizam Konavle svoje aktivnosti bazirati na promociji postignutog statusa s naglaskom na tradicijske i prirodne resurse i ponudu Konavala, a uloga razvoja ruralnog prostora i potpore poduzetnicima će se prepustiti institucijama koje su za to nadležne. U tom cilju je na jučerašnjoj skupštini izmjenjen i Statut Udruge.

Program za tekuću godinu, kojega je skupštini predložio Izvršni odbor, je prezentirao tajnik Luka Anđelinić. U 2017. godini planira se organizirati Proljeće u Konavlima, Konavoske tematske večeri, koje će se odsada održavati tokom cijele godine, Trganje i 10. Mirisi Božića u Konavlima. Osim ovoga planira se i nekoliko gostovanja s prezentacijom Konavala i edukacijskih tura te sudjelovanja na manifestacijama sličnog karaktera. Na jučerašnjoj skupštini je imenovan i uređivački tim za izdavanje monografije Agroturizma Konavle, kojeg će voditi gđa. Kate Bagojeće.

Ovogodišnji program će se više bazirati na inicijativi i aktivnosti članova udruge te će se sukladno tome i nadopunjavati. Takav primjer su i Zimski gusti, aktivnost udruge koju nose Agroturizam Kameni Dvori, Seoska kuće Čilipi i Cadmos village, koji i u narednim vikendima u velječi nude tradicijske i lovačke menije po prigodnim cijenama i uz posebne gastro događaje.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist