Natrag
19.2.2019 16:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zanimljiva strana znanosti

25.4.2012 @ 10:11 Dulist Kultura
4;4

Podijelite:

Čemu služi polarizirana svjetlost i što se sve s njom može učiniti, moglo se saznati ovog utorka i srijede na radionicama koje vodi Andrea Sebastijan. Riječ je o jednom u nizu događanja u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik u sklopu Festivala znanosti.

 
Desetom izdanju festivala koji se tijekom travnja obilježava u cijeloj Hrvatskoj Prirodoslovni muzej daje prinos svakodnevnim radionicama koje se od ponedjeljka pa sve do subote održavaju u njihovim prostorima, a u četvrtak i na otoku Lokrumu.
 
Započelo je u ponedjeljak radionicom „Biološka raznolikost: Izračun indeksa raznolikosti zbirke Prirodoslovnoga muzeja Dubrovnik“ pod vodstvom Maje Čalić, utorak i srijeda ponudili su već spomenute radionice „Polarizacija svijetlosti: Boje i navigacija“, dok će se u četvrtak u Botaničkom vrtu na Lokrumu održati radionica „Bilje kroz crtež“ koju vode Katija Dolina i Katarina Ivanišin Kardum.
 
Petak donosi predavanje i radionicu „Kako su matematički podaci prevedeni u fizičku formu: prva prirodoslovna didaktička izložba Prirodoslovnoga muzeja Dubrovnik „Kolika je bila tuna u našemu Muzeju?“ pod vodstvom Katarine Ivanišin Kardum, dok će u subotu Ambroz Čivljak sa studentima ACMT/RIT-a održati radionicu „Bacanjem kocke do vjerojatnosti“.
 
Svakodnevno se u atriju PMD-a održavaju i projekcije kratkih filmova/animacija „Brojevi, geometrija, priroda“ s početkom u 10 i 17 sati (u subotu u 10 i 14 sati).
 
Više o samim predavanjima saznajte na stranicama Festivala znanosti.
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana