Natrag
18.4.2019 20:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZANIMLJIVA RADIONICA U Orebiću se kuha autohtono i ukusno!

6.3.2018 @ 21:46 Dulist dulist IN
7;7

Podijelite:

U ponedjeljak i utorak, 5. i 6. ožujka u Orebiću na zadovoljstvo mnogih prijavljenih kuhara je održana radionica za kuhare pod imenom ‘Ekonomika hotelske kuhinje i kreativno korištenje autohtonih namirnica u suvremenom kulinarstvu’.

Svrha radionice bila je upoznati polaznike sa metodama efektivnog vođenja kuhinja hotelskih objekata. Cilj radionice je prikazati modele usklade ponude restorana s realnim mogućnostima kuhinje, mogućnostima nabave namirnica te kako pratiti i poboljšati ekonomiku poslovanja kuhinje kroz kreativne menu karte, kvalitetne evidencije i dobar odabir namirnica.

Dalmatinska kuhinja temelji se na bogatom nasljeđu te se u njoj ocrtava i hrvatska povijest sa snažnim utjecajem Mediterana. Autentična i turistima zanimljiva jela stoljećima su osmišljavana od namirnica uzgajanih na našem tlu i konzumiranih od naših predaka; počevši od pripreme povrtnih jela, ribe i mesnih proizvoda po zaboravljenim recepturama te raznih slastica koji okusima vraćaju u gastronomski bogatu mediteransku prošlost.

Upravo na toj bogatoj gastronomskoj povijesti, polaznici su naučili kako kreativno koristiti namirnice u suvremenom kulinarstvu.

Radionica je održavan uz potporu Turističke zajednice općine Orebić, a izvođač je Visoko učilište Aspira iz Splita. Edukatori su bili Luka Perman cijenjeni doktor znanosti iz područja društvenih znanosti, Lorenzo Pervan asistent šef studija gastronomije Visoko učilište Aspira, Tonči Drlje cijenjen F&B manager i voditelj u restoranima i hotelima: Hotel Park Split, ACI marina Opatija, Peter Deilmann cruises, M/S Donauprinzessin, M/S Vistamar, Hotel&Restaurant Promenade, Aqua Solis, Restaurant&Catering Arkada.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana