Natrag
22.6.2018 22:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZANIMLJIVA RADIONICA Školarci spravili 15 jela od kamenica

25.5.2017 @ 21:52 Dulist dulist IN
14;14

Podijelite:

U Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik održana je prva radionica u sklopu promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2017. za projekt stonska kamenica – suvremeni gastronomski izazov.

Tijekom prve radionice, javljaju iz TUŠ-a, prigotovljeno je 15 jela od kamenica. Radi se o samonikloj kamenici (Ostrea Edulis) koja je u potpunosti nestala iz Europe, a ovdje se zadržala do današnjeg vremena.

-Cilj projekta je obuhvatiti i povezati različite dionike u turizmu jer uvođenjem u ponudu i promoviranjem stonske kamenice i jela prigotovljenih od stonske kamenice na suvremen način te sljubljivanjem tih jela s lokalnim vinima, korištenjem stonske soli proizvedene i dan danas na isti tradicionalan način uz stonske zidine, stvara se jedinstven i zaokružen turistički proizvod. Kroz projekt stonska kamenica – suvremeni gastronomski izazov želimo prikazati bogatstvo i različite načine pripreme jela od stonske kamenice, ukazati na sklad lokalnih vina s tim jelima te povezati gastronomiju, povijesno i kulturno naslijeđe čime ćemo dati još jedan doprinos promidžbi zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu. Na ovaj način bi se osnažila ukupna konkurentnost destinacije s naglaskom na Ston i Malostonski zaljev uz izvrsnu promidžbu deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu – ističu iz Turističke i ugostiteljske škole.

Nadalje navode kako je u tijeku priprema za tisak Kuharice koja je prevedena na engleski jezik te je u završnom dijelu planirana organizacija i održavanje seminara s ciljem vrednovanja postignuća rezultata projekta i njegov utjecaj na ispunjavanje ciljeva javnog poziva.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana