DuList IN

ZANIMLJIV KOŠARKAŠKI TURNIR Filipinci s Kantafiga

ZANIMLJIV KOŠARKAŠKI TURNIR Filipinci s Kantafiga

Vjerojatno vas je put u bezbroj slučajeva naveo na prolazak kraj igrališta na Kantafigu. Ukoliko niste zaneseni pričom, razmišljanjem o svakodnevnim životnim situacijama i ako ste bacili oko sa strane na teren preko puta, autobusnog kolodvora, mogli ste primjetiti jednu zanimljivu situaciju.

Naime, svaki četvrtak na igralištu se okupljaju djelatnici s jednog od brojnih cruisera. Točnije, glavni akteri su Filipinci koji rade na cruiseru Thomson Spirit. A po čemu su nam oni zanimljivi?

Nekolicina ovih vrijednih radnika organizirali su pravi pravcati košarkaški turnir koji im, kako kažu, dođe kao odličan način kako izgubiti vrijeme u Dubrovniku. Razlog zbog kojeg su prvenstveno organizirali turnir u basketu je taj što im je preskupo šetati po gradu pa ovako spajaju ugodno s korisnim.Turnir se odvijao tijekom ljetnih dana, a vrućine im ne smetaju jer su se navikli na visoke temperature koje su učestale u njihovom kraju.

Ukupno se natječe čak šesnaest ekipa, a igraju po svim pravila, imaju suce i zapisnički stol. Neke od ekipa čak imaju i dresove, no isto tako su istaknuli kako će možda iduću sezonu sve ekipe imati svoje dresove.

Turnir završava u rujnu kada će imati veliko finale te se očekuje pravo malo slavlje. Ako budete kojim slučajem u blizini, dođite na utakmicu i bodrite ih!

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist