Crna kronika

‘Zamračili’ 676 tisuća kuna

Lisice

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom i 38-godišnjakinjom osumnjičenim za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Prvoosumnjičenog 57-godišnjaka se također sumnjiči da je počinio i kazneno djelo poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, dok se 38-godišnjakinja sumnjiči i za kazneno djelo pomaganja u svezi sa zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju, javljaju iz Policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem poslovnog odnosa između dva trgovačka društva sa sjedištem u Dubrovniku, 57-godišnjak i 38-godišnjakinja se sumnjiče da su kao odgovorne osobe ovih društava počinili navedena kaznena djela u vremenu od rujna 2009. do prosinca 2010. godine, stekavši protupravnu imovinsku korist u iznosu od 676.580 kuna, na štetu oba trgovačka društva.
Njih se sumnjiči da su u vrijeme nesposobnosti za plaćanje jednog od trgovačkih društava, prihode od pruženih usluga usmjeravali na drugo trgovačko društvo sa kojeg žiro računa su u više navrata podizali novac kao pozajmice vlasniku, dok se novac stvarno predavao odgovornoj osobi trgovačkog društva nesposobnog za plaćanje.

Protiv osumnjičenih policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist