Županija

Zamjenik župana na obilježavanju Dana Općine Vela Luka

Zamjenik župana na obilježavanju Dana Općine Vela Luka

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj jučer u Velikoj galeriji Centra za kulturu Vela Luka povodom Dana Općine i blagdana sv. Josipa.

Zamjenik župana tom je prilikom istaknuo zadovoljstvo što je u prilici nazočiti ovoj svečanoj sjednici te na taj način svim Luškama i Lučanima čestitati njihov dan. „Vela Luka i njezini stanovnici su se kroz dugi niz godina pokazali kao sredina koja njeguje svoju tradiciju, koja njeguje naše otočke običaje, ali isto tako i aktivno promišlja svoju budućnost, a Dubrovačko-neretvanska županija vas u tome prati na svaki mogući način – kroz uspješno i kvalitetno funkcioniranje ustanova kojima smo osnivači, ali i kroz potporu svim projektima koje priprema i realizira Općina“, kazao je zamjenik župana te izrazio zadovoljstvo funkcioniranjem ustanova kojima je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač.

„Posebno ovoga puta ističem Dom za starije Vela Luka i svim djelatnicima upućujem iskrene čestitke na nagradi Općine koja će im danas biti uručena“, rekao je zamjenik Cebalo te dodao da uskoro započinje projekt energetske obnove Doma vrijedan više od 4 milijuna kuna, kako su istaknuli iz županije.

Zamjenik Cebalo je naglasio kako je i otočka problematika stavka o kojoj ova županijska vlast uistinu vodi računa pa je jedan od njenih prioriteta obnova i izgradnja lučke infrastrukture. Prema njegovim riječima, Županija priprema 8 projekata vrijednosti preko 500 milijuna kuna, pri čemu je kao najvažnije za stanovnike Vele Luke istaknuo projekte izgradnje novog trajektno – putničkog terminala vrijednosti 60 milijuna kuna, s čijom bi se realizacijom trebalo krenuti u ovoj godini te projekt izgradnje ribarske luke, za koju je u tijeku priprema projektne dokumentacije. „Kao što će dovršetak izgradnje Pelješkog mosta biti simbol prvog desetljeća članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, tako će i ova dva projekta u Veloj Luci simbolizirati razvoj zahvaljujući EU sredstvima, ali i našu brigu za otoke“, zaključio je zamjenik župana.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist