Natrag
20.6.2018 03:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zamjenica Tokić u radnom obilasku Osojnika u pratnji čelnika Vodovoda i Čistoće

9.9.2017 @ 6:49 Dulist Grad
7;7

Podijelite:
Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić u pratnji suradnika i čelnika komunalnih poduzeća Vodovod i Čistoća obišla je jučer područje Tehničko-tehnološkog bloka na Osojniku te područnu školu Osojnik i pripadajući vrtić.

Povod obilasku zemljišta u vlasništvu Grada Dubrovnika jest početak postupka izrade Urbanističkog plana uređenja ‘Tehničko-tehnološki blok Osojnik’, a prema Odluci Gradskog vijeća od 21. srpnja ove godine.

Tijekom obilaska terena usuglašene su potrebe gradskih tvrtki koje iste imaju za izdvojenim pogonima i tehničko-tehnoloških rješenjima u okviru javnih djelatnosti koje obavljaju. Čistoća Dubrovnik na ovom području planirani ustrojiti soritnicu s pretovarnom zonom koja će se koristiti za odvoz komunalnog otpada van gradskog područja nakon zatvaranja odlagališta Grabovica, dok je Vodovod iskazao potrebu za postrojenjem za obradu mulja koji nastaje u procesu pročišćivanja otpadnih voda. Na predmetnoj nekretnini planirano je i formiranje odlagališta za mineralne sirovine, što je obveza jedinice lokalne samouprave.

Zamjenica Tokić sa suradnicima također je obišla i vatrogasni dom na Osojniku. Sredstva za ovu vrijednu investiciju donacijama je prikupila dugogodišnja prijateljica Dubrovnika i dobrotvorka, gospođa Olga Stoss, a objektu nakon rekonstrukcije i nadogradnje prethode završni radovi opremanja. Osim za potrebe DVD-a Osojnik, nova zgrada vatrogasnog doma svakako će Sočanima i Salačkama biti od koristi i za brojne društvene potrebe. Na Osojniku se susrela i s ravnateljicom Dječjih vrtića Dubrovnika Bojom Milan Mustać te je obišla prostorije Područne škole Osojnik i dječjeg vrtića ‘Ježić’ otvorenog u sklopu škole. Vrtić trenutno pohađa 31 dijete, od toga osam jasličkog i devetoro predškolskog uzrasta, a o djeci skrbe tri odgojiteljice i jedna kuhinjska radnica. Zbog opravdanih potreba za dodatnim kapacitetima, zamjenica Tokić prisutnima je izložila plan gradske uprave za dogradnjom objekta škole.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana