Grad

Zamjenica Tepšić na panelu o cruise turizmu u Lisabonu

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na panelu na temu ‘Učiniti cruise turizam dobrodošlim: Kako pronaći ravnotežu između ekonomskog učinka cruise turizma i održivosti destinacije’, u sklopu Seatrade Cruise Med sajma koji se 19. i 20. rujna održao u Lisabonu.

Zamjenica je govorila o mjerama na kojima Grad radi u cilju uspostave ravnoteže i održivosti u destinaciji, kako bi se optimizirao odnos turizma i života u Gradu, ističući kako se naglasak stavlja na zadovoljne građane, što će rezultirati i zadovoljnim gostima. U ovom se smislu Dubrovnik pokazao kao primjer ostalim cruise destinacijama, osobito zbog inicijative koja je prva od Grada krenula prema cruise kompanijama. Istaknuto je i kako su zajednički napori u cilju postizanja bolje organiziranosti na terenu pomogli i imageu cruise kompanija zbog njihove spremnosti na suradnju.

Strategija turizma za Grad Dubrovnik, koja je nedavno usvojena, potom projekt ‘Respect the City’ i brojne mjere koje su već provedene kao i one koje se planiraju u narednom razdoblju , neki su od naglasaka u izlaganju zamjenice Tepšić na ovom panelu.

Sve poželjne cruise destinacije na Mediteranu i šire, susreću se trenutačno s istim izazovima, a brojni pozivi Gradu za sudjeljovanje na ovakvim konferencijama pokazuju da je Dubrovnik u odnosu na ostale napravio iskorak u upravljanju destinacijom.

Pročitajte još

NOVO RUHO TRSTENOG Radovi na uljepšavanju mjesta privedeni kraju

Dulist

Evo kad se u kolovozu neće moći ući na parkirališta oko Graca

Dulist

NAKON ŠEST GODINA Riba se vratila na Peskariju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija