Natrag
23.3.2019 19:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zamjenica Tepšić na panelu o cruise turizmu u Lisabonu

21.9.2018 @ 10:58 Dulist Grad
5;5

Podijelite:

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na panelu na temu ‘Učiniti cruise turizam dobrodošlim: Kako pronaći ravnotežu između ekonomskog učinka cruise turizma i održivosti destinacije’, u sklopu Seatrade Cruise Med sajma koji se 19. i 20. rujna održao u Lisabonu.

Zamjenica je govorila o mjerama na kojima Grad radi u cilju uspostave ravnoteže i održivosti u destinaciji, kako bi se optimizirao odnos turizma i života u Gradu, ističući kako se naglasak stavlja na zadovoljne građane, što će rezultirati i zadovoljnim gostima. U ovom se smislu Dubrovnik pokazao kao primjer ostalim cruise destinacijama, osobito zbog inicijative koja je prva od Grada krenula prema cruise kompanijama. Istaknuto je i kako su zajednički napori u cilju postizanja bolje organiziranosti na terenu pomogli i imageu cruise kompanija zbog njihove spremnosti na suradnju.

Strategija turizma za Grad Dubrovnik, koja je nedavno usvojena, potom projekt ‘Respect the City’ i brojne mjere koje su već provedene kao i one koje se planiraju u narednom razdoblju , neki su od naglasaka u izlaganju zamjenice Tepšić na ovom panelu.

Sve poželjne cruise destinacije na Mediteranu i šire, susreću se trenutačno s istim izazovima, a brojni pozivi Gradu za sudjeljovanje na ovakvim konferencijama pokazuju da je Dubrovnik u odnosu na ostale napravio iskorak u upravljanju destinacijom.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana