Aktualno

ZAMIJENIO IH BETON Nastala ‘polemika’ oko uklonjenih stupića u Širokoj ulici

Tri kamena stupića na početku Široke ulice ove su nedjelje ‘podigla prašinu’ među Dubrovčanima. Naime, kako su objavili u Facebook grupi Jedno drugo vrijeme, vrijeme dobrih Duhova od Grada, Dubrovčana dobra duha, od triju stupića, preostao je samo jedan dok su druga dva uklonjena i njihovo je mjesto zabetonirano.

-Postavljena su bila tu tri kamena pižula ko stubići da ne bi Širokom išla dostavna i druga vozila. Pamtim da smo tu čak i ‘kišali’ kad nije bilo mjesta u đirati Stradunom po izlozima. Sad su ih skinuli možebit’ da bi ta ista prometala mogla ući u Široku. Sve za ugostiteljstvo i turizam – napisano je u grupi.

Iako su Dubrovčani u komentarima burno reagirali kako su ovakvi potezi nečuveni, treba ipak ukazati na pravi razlog zbog kojeg su stupići maknuti. Naime, iz Grada Dubrovnika su početkom ožujka uputili priopćenje u kojem su izvijestili kako su krenuli sa sanacijom kupa u povijesnoj jezgri nakon orkanske bure, u kojem, među ostalim, stoji da je ‘od Konzervatorskog odjela zatražena suglasnost za privremeno uklanjanje stupića u Širokoj ulici kako bi se moglo pristupiti vozilom s dizalicom’.

Od početka sanacije prošlo je gotovo 20 dana pa se nadamo da će se uskoro po završetku radova sjetiti i ukloniti beton te vratiti stupiće na njihovo mjesto.

Foto: Facebook/Jedno drugo vrijeme, vrijeme dobrih Duhova od Grada, Dubrovčana dobra duha

Pročitajte još

VLADIMIR MARKULIN Jedno car sharing vozilo može zamijeniti do 20 osobnih automobila

Leona Rašica

Zamutila se izvorišta Šumet i Zavrelje, voda nije za piće

Dulist

PALATA I DALJE ZAMUĆENA Evo gdje vas danas čekaju cisterne

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija