Aktualno

ZAMIJENILA SE S KINESKOM KOLEGICOM Policajka iz Dubrovnika dva tjedna provela u Kini

ZAMIJENILA SE S KINESKOM KOLEGICOM Policajka iz Dubrovnika dva tjedna provela u Kini

Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova u kojem je bila i policijska službenica Policijske postaje Dubrovnik Valentina Subotić, sudjelovalo je na međunarodnom tečaju ‘Izgradnja kapaciteta u području provedbe zakonodavstva’.

Tečaj je trajao od 20. ožujka do 3. travnja ove godine, a održavao se u gradu Guangzhou u organizaciji Policijskog fakulteta Guangdong, temeljem poziva Ministarstva javne sigurnosti NR Kine.

Naime, NR Kina od prošle godine sudjeluje u provedbi projekta ‘Sigurna turistička sezona’ koji je u Hrvatskoj pokrenut još 2006. godine kao inicijativa suradnje hrvatske policije s policijama drugih europskih država. U sklopu projekta, strani policijski službenici rade u zajedničkim ophodnjama sa svojim hrvatskim kolegama i na taj način ostvaruju izravan kontakt sa svojim državljanima i pomažu u boljoj komunikaciji hrvatske policije i stranih državljana i obrnuto. Kroz višegodišnje provođenje u projekt se do sada uključilo ukupno 20 stranih policijskih organizacija iz 18 država.

Tijekom prošle turističke sezone policijska službenica Valentina Subotić je obavljala službu u zajedničkoj ophodnji sa svojom kineskom kolegicom koja je u Dubrovniku boravila dva tjedna u srpnju prošle godine.

Tečaj je bio koncipiran na način da su se uz predavanja kineskih policijskih i pravnih stručnjaka ujedno razmjenjivala iskustva i znanja te primjeri dobre prakse obiju strana, a članovi hrvatskog izaslanstva imali su priliku posjetiti i upoznati se s funkcioniranjem svih policijskih ustrojstvenih jedinica koji u svom radu koriste visoku tehnologiju, obzirom da je Kina druga ekonomska sila svijeta.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist