Natrag
21.2.2019 11:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zaljubljenik u ptice i mirne dane

24.11.2013 @ 13:49 Ana Prohaska Zanimljivosti
18;18

Podijelite:


Trg Nikole Bačića Karadaka središte je „starog“ Neuma, čak nekoliko stoljeća starijeg dijela ovog grada poznatog po turizmu i trgovini, napravljenog u zadnja dva desetljeća prošlog 20. stoljeća. „Stari“ Neum nekad je bio sastavni dio Dubrovačke republike, što mještani ovog dijela Neuma vole ponosno naglasiti.  

U tom središnjem dijelu pretežno žive Bačići, a prva kuća već na ulazu u „Stari“ Neum dom je obitelji Milana Bačića, zapovjednika postrojbe Vojne policije HRM u Dubrovniku za vrijeme Domovinskog rata, te jednog od najpoznatijih i najtrofejnijih uzgajivača ptica u ovim našim krajevima.
Ove subote Milan Bačić je u svom domu ugostio svoje ratne suborce, pripadnike Udruge Dragovoljaca HRM. Uz ugodno druženje i sjećanje na te ponosne ratne dane, bila je to i prigoda obići njegova uzgajališta raznih vrsta ptica; preko 300 raznih vrsta kanarinaca, još više prepelica, raznih vrsta golubova, fazana, malih galebova,australijskih zeba, te još puno, puno prelijepih i egzotičnih pernatih vrsta. Kao istinski zaljubljenik u životinje, Milan ima i drugih raznih životinja, od kojih se veselom igrom izdvajaju mali psići ši – cu. Poseban ugođaj posjeta je VIP salonu, kako Milan šaljivo zove sobu prepunu trofeja, medalja i diploma sa raznih natjecanja i izložbi ptica na kojima je osvajao nagrade.
Kako je bilo pri ovom susretu i kako to izgleda na farmi ptica Milana Bačića pogledajte u foto galeriji.          

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana