Zanimljivosti

„Zaljubljen sam u matematiku“

Osnovna škola Lapad domaćin je 54. Državnog natjecanja iz matematike, a okupila je preko 260 mladih matematičkih umova. Dubrovački predstavnik je Antonio Mustahinić, koji se drugim mjestom na županijskom natjecanju plasirao u veliku završnicu.

Mustahinić ide u osnovnu škola Ivana Gundulića, u šesti razred, a ovo mu nije prvo natjecanje iz matematike. Prvi put je sudjelovao u četvrtom i petom razredu na školskom i županijskom natjecanju gdje je ostvario zavidne rezultate. Poslije mnogo truda, vježbe i rada sa mentoricom Zdenkom Šišom plasirao se i na državno natjecanje.

Tvrdi da je ovo već sad njegov uspjeh doći na državno natjecanje, trudit će se ostvariti što bolji rezultat kako bi se plasirao i na matematičku olimpijadu.

– Pripremao sam se za ovo, ovo sad je već veliki uspjeh. Zaljubljen sam u matematiku. Dnevno smo vježbali po dva sata, nije bilo odmora niti preko praznika. Uložio sam veliki trud i rad za ovo natjecanje da ostvarim što bolji rezultat – rekao nam je mali matematičar Mustahinić.

Vremena ima i za igru i za druženje s prijateljima, ali matematika je – kaže njegova velika ljubav. Još uvijek izdaleka gleda i promatra fiziku te proučava enciklopedije kako bi se bolje upoznao i s njom, za koju kaže kako kaže jako zanimljiva, a ni kemija mu nije nepoznanica i smatra ih jako zanimljivim područjima.

Pročitajte još

‘HALO BING’ Alan Ford vraća se u Dubrovačke knjižnice

Dulist

Čak 10 ‘Oskara znanja’ stiže u Dubrovnik, najbolji su učenici Umjetničke škole

Dulist

JUTRO KOD MERCANTEA Nije problem s parkingom nego simpatičan prizor

Dulist