Natrag
20.2.2019 00:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zalažemo se za „drugi“ Dubrovnik

23.4.2012 @ 15:03 Dulist Aktualno

Podijelite:

Skoro 500 ljudi do sada je potpisalo je internet peticiju „Podrška Slavenu Tolju i zaštita prava na slobodu izražavanja stavova građana“ koja je pokrenuta na www.ipetitions.com.

 
– Potpisom ove peticije izražavam podršku Slavenu Tolju koji je izbačen s koncerta grupe TBF, održanom 19.4.2012. godine, u klubu Revelin, u Dubrovniku. Prilikom izbacivanja iz kluba ovaj poznati konceptualni umjetnik i aktivist je fizički i psihički napadnut i ozlijeđen od strane voditelja kluba i njegovih zaštitara. Napad na Slavena Tolja bio je potaknut majicama s natpisom "Srđ je naš" koje su članovi benda TBF obukli za vrijeme koncerta. Građanska inicijativa "Srđ je naš", čiji je Tolj istaknuti aktivist, zalaže se za pravo na javni prostor i ustaje protiv nezakonitih posezanja privatnog kapitala i određenih političkih interesa za javnim dobrom – objašnjavaju peticiju njeni pokretači.
 
Također se navodi kako „svojim potpisom osuđujem ponašanje vlasnika kluba Revelin i od njega angažiranih zaštitara, kao i postupanje djelatnika MUP-a. Vrijednosti koje, na ovaj način, klub Revelin propagira, nasilje, dominaciju privatnog interesa nad javnim, nepoštivanje različitosti, svoje mjesto ne mogu naći u Gradu Slobode / in urbe libertatis“.
– Stoga se kao slobodni i slobodoumni građani i građanke zalažemo za DRUGI DUBROVNIK koji ne tolerira nasilje bilo koje vrste te apeliramo na zaštitu građana pri izražavanju vlastitih mišljenja, a nadasve se zalažemo za poštivanje javnog interesa –  zaključak je peticije.
 
PETICIJA
 
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana