Natrag
19.2.2019 22:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zakon o obnovi povučen iz hitne procedure

7.6.2013 @ 13:54 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika ipak je povučen iz hitne procedure u Hrvatskom saboru.

Naime, kako smo već pisali, navedeni Prijedlog stavljen je na dnevni red saborske sjednice u srijedu, 5. lipnja i to s hitnom procedurom, međutim hitnost je povučena pa će Prijedlog ići u redovno prvo čitanje.

To nadalje može značiti kako će se prvo čitanje na dnevnom redu Sabora naći tijekom idućeg tjedna, a budući da nema hitne procedure Prijedlog će doživjeti i drugo čitanje, možda tek na jesen.

Ono što je ključno jest kako će se u razdoblju između prvog i drugog čitanja Prijedloga moći podnositi amandmani, a i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika dotad će već biti konstituirano i moći će donijeti valjanu odluku ili mišljenje o Prijedlogu.

Inače, sjednica Hrvatskog sabora nastavlja se u utorak, 11. lipnja.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana