Zanimljivosti

‘ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE’ Saznajte koji su najčešći uzroci prometnih nesreća

'ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE' Saznajte koji su najčešći uzroci prometnih nesreća

U organizaciji Službe policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u petak, 4. travnja, u vremenu od 9 do 12 sati, na platou Pile u Dubrovniku, održat će se promidžbeno-preventivna akcija „Zajedno možemo više“.

Cilj ove akcije je upoznati građane s opasnostima u prometu na cestama i najčešćim uzrocima prometnih nesreća s posebnim naglaskom na vozače mopeda i motocikla te vožnje pod utjecajem alkohola i droge.

Pored policijskih službenika koji će ovom prilikom izložiti opremu i tehniku koje koriste u svom svakodnevnom radu te dijeliti promidžbene materijale i savjete o sigurnoj vožnji, posjetitelji će imati prilike isprobati simulator prevrtanja kod prometnih nesreća, pijane naočale kao i posebno zanimljiv simulator vožnje motocikla, a koje aktivnosti su organizirane u suradnji sa Policijskom akademijom i HAK-om.

Kao partneri ovoj akciji su se priključili i Zavod za javno zdravstvo DNŽ, HMP Dubrovnik, predstavnici auto škole „Rally“ i moto kluba „Dvije rote“ i drugi koji će tom prilikom izložiti svoju opremu i savjetovati zainteresirane posjetitelje. Podršku ovoj akciji dala je i Turistička zajednica grada Dubrovnika ustupanjem potrebne tehničke opreme, a njihovi predstavnici također će se priključiti ostalim sudionicima u petak na Pilama.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže ovoj akciji i upoznaju sa mjerama prevencije u prometu, a kako bismo svi zajedno doprinijeli što boljem stanju sigurnosti u prometu na cestama naše Županije.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist