Kultura

Zajednička izložba ‘Grad po zimi u betuli po mjeri’

Zajednička izložba 'Grad po zimi u betuli po mjeri'

Zajednička izložba šesnaest dubrovačkih slikara i sudionika programa ‘Grad po zimi u betuli po mjeri’ otvara se ovog ponedjeljka.

Riječ je, podsjetimo, o programu popularno zvanom i ‘Jedna betula, jedan umjetnik, jedan rad, jedan dan’ koja je održana u omiljenom okupljalištu dubrovačke čeljadi, betuli ‘Fontana’ u Ulici od Polača, tijekom prošle zime, od 20. studenog 2015. do 18. ožujka 2016. godine. Izložbu će prigodnim govorom otvoriti Dunda Pero ili dragi nam gospar Tomislav Šuljak, a na otvaranju će zasvirati i legendarna klapa ‘Maestral’.
U ovom programu sudjelovali su s jednom svojom slikom i izložbom na samo jedan dan u ‘Fontani’ redom Tomislav Šuljak, Mišo Baričević, Jagoda Lasić, Loren Ligorio, Luko Paljetak, Vedan Grabovac, Dubravka Lošić, Lukša Peko, Tonko Smokvina, Romana Milutin Fabris, Jagoda Jakir, Aster, Luko Capor, Buco Pende, Nikša Nino Dupčić i Joško Škerlj, ukupno 16 slikara, raznih slikarskih stilova i formi. Program je skoro redovno otvarao Tomislav Šuljak, kao Dunda Pero i njegova Kata, Kaća Carević, često su svirali mnogi, među njima i „Maestrali“, Tešo, Buco i Srđan, a često bi zapjevala i omiljena Meri, a posjetila ga je mnoga znana i malo manje znana, ali draga čeljad Grada.
Zajedničku izložbu sudionici ovog programa, kao i inicijatori i organizatori svih događanja Tomislav Šuljak, Mišo Baričević i Boris Njavro priredili su zahvaljujući velikoj pomoći Društva prijatelja dubrovačke starine, koje je im je besplatno omogućilo izložbeni prostor i prigodni katalog ove izložbe, koji je zapravo ‘mala’ knjižica svih događanja u ‘betuli po mjeri’. Naravno da će ovaj lijepi događaj proći u prisjećanju na nedavno preminulog Vlaha Barkidžiju, vlasnika i domaćina ovog programa u njegovoj ‘Fontani’. Nakon prigodnog otvaranja u ponedjeljak u sedam i po navečer u Izložbeno-prodajnom prostoru DPDS-a, izložba ‘Grad po zimi’ će za sve naše sugrađane biti otvorena do nedjelje, 15. listopada.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist