Grad

Zajednici tehničke kulture Dubrovnika nagrada za doprinos u borbi protiv bolesti COVID-19

Zajednici tehničke kulture Dubrovnika nagrada za doprinos u borbi protiv bolesti COVID-19

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika dobila je nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture za izuzetan doprinos razvitku tehničke kulture u borbi protiv COVIDA-19.

Naime, na redovnom zasjedanju Skupštine Hrvatske zajednice tehničke kulture, održanom u Kraljevici u subotu 27. lipnja održala se i svečana dodjela javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagrada HZTK za 2019. godinu. Osim nagrada za 2019. godini na kraju svečane dodjele nagrađene su i tri gradske Zajednice tehničke kulture, ZTK Grada Dubrovnika, ZTK grada Splita i ZTK grada Osijeka za izuzetan doprinos razvitku tehničke kulture u borbi protiv COVIDA-19.

Prilikom dodjela nagrada navedene su i sve organizacije, volonteri i ostali koji su u Dubrovniku sudjelovali u akciji 3D printanja zaštitnih vizira i ostalim aktivnostima za vrijeme pandemije. U akciji 3D printanja zaštitnih vizira u Dubrovniku osim Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, bili su uključeni i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Informatički klub Futura, Udruga RC modela Dubrovnika, obrt Robot Hand Made, LARIAT – Laboratorij za autonomne inteligentne sustava Sveučilišta u Dubrovniku, Maritimo Fishing, Dubrovačka baština i još par pojedinaca. Kasnije se u projekt priključila i Udruga mladih Nova iz Ploča. Osim volontera koji su printali pomagali su i drugi volonteri (studenti, profesori i građani) u sastavljanju i distribuciji zaštitnih vizira. U koordinaciji za Dubrovačko-neretvansku županiju je bio uključen Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji isprintano je i podijeljeno preko 3.700 zaštitnih vizira, preko 400 adaptera za CroResp respiratore i 100-njak kopči za fiksiranje maski od respiratora za Opću bolnicu Dubrovnik.

Osim 3D printanja Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su i sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Sustav se može koristiti kao podrška vođenju sjednice online, s mogućnošću uključenja u rasprave svih sudionika, ili pak za podršku uključenju udaljenih sudionika u sjednice koji iz bilo kojeg razloga nisu u mogućnosti fizički prisustvovati sjednici.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist