Aktualno

Zahvaljujući donaciji rotarijanaca OB Dubrovnik bogatija za dvije termovizijske kamere

Zahvaljujući donaciji rotarijanaca OB Dubrovnik bogatija za dvije termovizijske kamere

Rotary Hrvatska je donirao 29 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske, od čega je Općoj bolnici Dubrovnik danas Rotary klub Dubrovnik uručio njih 2. Ukupna vrijednost donacije 29 kamera iznosi 2,9 milijuna kuna. Termovizijske kamere će služiti za detekciju povišene tjelesne temperature te su izuzetno korisne za kontrolu na mjestima velikog protoka ljudi, a osobito u bolnicama.

Od velikog su značaja danas, u trenutku pandemije COVID-19, no njihova je primjena dugoročna jer pomažu u identificiranju ljudi s povišenom temperaturom kao posljedicom bilo koje infekcije, a ne samo koronavirusa. Termovizijske kamere su nabavljene nakon konzultiranja medicinske zajednice koja ih je istaknula kao vrijednu opremu koja može pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa.

Uvijek u službi zajednice, članovi Rotaryja, kako u svijetu, tako i u Dubrovniku, kontinuirano pronalaze načine za učinkovit odgovor na COVID-19 i za pomoć zajednicama koje su njime pogođene. Borba protiv bolesti i do sada je bila jedan od osnovnih smjerova djelovanja Rotaryja pa tako i sada, kada neizvjesnost i poteškoće utječu na naš uobičajen način života, članovi daju sve od sebe kako bi služili zajednici na način koji joj je najkorisniji.

„Hrvatski Rotarijanci do sada su već nebrojeno puta i na različite načine pomagali zajednici, pa tako i sada u ovoj krizi želimo pomoći vlastitim donacijama i kroz Rotary zakladu. Klubovi diljem Hrvatske već su donirali značajne količine zaštitne opreme, a sada nabavkom termovizijskih kamera želimo dati još veći, a ujedno i dugoročan doprinos. Rotary Hrvatska je osigurao značajna sredstva za nabavku takvih kamera, no ovim putem zahvaljujem i kompanijama Dahua Technology te Tehnozavod Marušić, što su prepoznali vrijednost ovog projekta i svojim nam doprinosom pomogli“, rekao je Danijel Jozić, Guverner Rotary International Distrikta 1913 Hrvatska.

„Rotary klub Dubrovnik među predvodnicima je u hrvatskoj Rotary zajednici i drugi klub u Hrvatskoj po broju članova. Naši članovi aktivno su se uključili vlastitim donacijama, a i ovim zajedničkim projektom Rotary-a Hrvatska, kako bi Opća bolnica Dubrovnik stekla ovu vrijednu opremu koja može pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa. Time služimo zajednici, a pomažemo vrijednim djelatnicima dubrovačke bolnice.“ – rekao je Vlado Lučić, predsjednik Rotary kluba Dubrovnik.

„Ugradnja sofisticiranih termovizijskih kamera na 2 najfrekventnija ulaza u OB Dubrovnik koji koriste pacijenti i djelatnici, čini važnu kariku u naporima koje naša ustanova ulaže u borbi s pandemijom COVID-19.
Time će se istovremeno ubrzati protok osoba uz precizno mjerenje tjelesne temperature, te pomoći bržem prepoznavanju osoba s povišenom tjelesnom temperaturom koja ne mora biti samo posljedica COVIDA-19, već i drugih patoloških stanja koja mogu povisiti tjelesnu temperaturu, čime će se pridonijeti očuvanju zdravlja opće populacije koja prolazi kroz OB Dubrovnik“ – rekao je Marijo Bekić, ravnatelj, OB Dubrovnik.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist