Urednički izborVaše vijesti

ZAHVALA OSOBLJU BOLNICE ‘Spremačice su poseban plus bolnici, uvijek razvesele trudnice i rodilje’

ZAHVALA OSOBLJU BOLNICE 'Spremačice su poseban plus bolnici, uvijek razvesele trudnice i rodilje'

Naša sugrađanka (podaci poznati redakciji) odlučila je zahvaliti medicinskom osoblju u Općoj bolnici Dubrovnik koji su se o njoj brinuli tijekom trudnoće i poroda. Rodila je curicu 1. rujna 2019. godine, a termin joj je bio 22. rujna. Na samom početku pohvalila je babice Sanelu i Zdravku koje su je porodile i koje su se trudile olakšati porod.

Rodila sam na drip jer nisam imala svoje trudove. One su se zaista postavile da sve prođe u najboljem redu sa mnom i bebom. Kad bi bio jak trud one su me hrabrile, bile uz mene davale mi vodu, govorile mi da ja to mogu i da će biti sve dobro. Te babice svoj posao obavljaju odlično, ali i druge babice su takve.

Ginekologe bih isto pohvalila jer rade svoj posao što najbolje znaju. Htjela bih pohvaliti pedijatrice i sestre s Nenatologije jer one se brinu za bebe koje su ranije rođene i 24 sata su s njim… Zaista su oko beba stalno kao da su ih one rodile. Malo sam im dosađivala jer kad je moja beba bila tamo, kao majka sam nosila mojoj curici mlijeko jer sam htjela da ona ima majčino mlijeko kad god joj treba.

Sestre s rađaone, rodilišta i ginekologije su sve nasmiješene, iako znaju raditi i po dvije smjene i bez imalo da se odmore trudile su se oko svih rodilja da im bude lakše. Sestre su nam pomogle da se tuširamo, da nam ne bude slabo, da nam kreveti uvjek budu čisti i zategnuti. Pokazivale su rodiljama koje su prvi put rodile kako trebaju dojiti, ako trebaju previjati djecu, kako treba držat dijete da podrigne, kako da djeci olakšaju ako ima grčeve, zaista su svi na ginekologiji, rodilištu i rađaoni kao jedna velika obitelj.

Ubacit ću i spremaćice u ovu priču koje svako jutro pokupe smeće, očiste pod, tj. cijelu sobu i dezinficiraju apsolutno sve, stolove, prozore i ostalo, WC čiste svako malo, ali one uđu nasmiješene razvesele trudnice i rodilje i uvijek paze da ništa ne fali u sobi s njihove strane.

Te spremačice su zaista jedan veliki plus u bolnici njih bi isto imenovala, a zovu se: Neđe – ona je jedna jaka žena pozitivnog stava i duha vesela je i spremna uvijek pomoć kolegicama. Zdravka je ona povučenija osoba, ali jako dobra žena i ona je nasmiješena i razveseli svih oko sebe. Ljubu ne smijem zaboraviti s pedijatrije ta žena je mala, ali dinamitna… Ona je isto vesela dobra i radi svoj posao, iako nije lako biti spremačica u bolnici jer jednu spremačicu rastegnu na 4 nekad i 5 odjela jer fali u bolnici spremačica, kao i medicinskog osoblja, nažalost to je tako.

Mliječnu kuhinju ne smijem ih zaboravit spomenuti, a Vesnu posebno… One se trude da prave mlijeko za sve bebe koje nemaju majčino mlijeko, prave za pedijatriju, nenatologiju. Također su veselog duha i nasmiješene. Kao druga su majka za sve bebe koje ne doje. Tako bih htjela spomenuti i patronažnu sestru iz Mokošice. Zove se Frane, žena je super, sve ti objasni oko bebe što treba i kako, ona je odlična savjetnica. Hvala joj puno na tome što sve od sebe dava da bi bebama bilo bolje.

Htjela bih se svima njima koje sam navela i one koje nisam navela reći jedno – ‘veliko Hvala!’ – napisala je naša sugrađanka.

Pročitajte još

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist