Politika

ZAHUKTALO SE PRIKUPLJANJE POTPISA Franković 3000, Kristić 2500, Vlahušić 2000, ostali ‘dovoljno’…

ZAHUKTALO SE PRIKUPLJANJE POTPISA Franković 3000, Kristić 2500, Vlahušić 2000, ostali 'dovoljno'...

Četiri dana prije isteka roka za prikupljanje potpisa za liste i gradonačelničke kandidature izborni stožeri su se zahuktali ne bi li skupili što reprezentativniji broj potpisa.

Podsjetimo, svi koji žele na predstojećim izborima doći do gradonačelničke kandidature moraju do četvrtka 19. veljače u ponoć prikupiti najmanje 900 potpisa.

HNS-ov čelnik Valentin Dujmović rekao nam je kako je za njihovog kandidata Andra Vlahušića dosad skupljeno više od 2000 potpisa. Dodao je kako je riječ o podatku od prošlog petka, a kako su stranački volonteri još uvijek na terenu, taj broj će se još ‘podebljati’.

Kandidat HDZ-a Mato Franković potvrdio nam je kako je dosad skupio 3000 potpisa. Inače, on bi sutra trebao izaći iz OB Dubrovnik, a već u srijedu prestaviti zamjenike na klauzuri stranke u hotelu Park.

Kandidat grupe birača Maro Kristić, kojeg podržavaju Srđ je naš i MOST, iznio je podatak kako je dosad skupio oko 2.500 potpisa, s tim da ta brojka nije konačna, jer će potpise skupljati do četvrtka do ponoća.

Tajnik DDS-a Ivan Jelčić nije nam otkrio egzaktan broj potpisa prikupljenih za kandidaturu Pera Vićana, ali je istaknuo kako je bez štandova, a među simpatizerima prikupljen dovoljan broj za pravovaljanu kandidaturu.

I stranka Živi zid ima kandidata za gradonačelnika. Kako saznajemo, za njihovog kandidata Hrvoja Kukuljicu dosad je prikupljeno oko 700 potpisa i očekuje se da će i oni do roka ‘dohvatiti’ potreban broj.

Mladen Beš, voditelj kampanje Vlaha Radovčića Picule, po običaju je ostao tajnovit. Tek nam je rekao kako ‘ide pomalo’ te da se nada kako će do roka skupiti potreban broj.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist