Aktualno

Zahtjevi za proglašenje elementarne nepogode

Zahtjevi za proglašenje elementarne nepogode

Župan dubrovačko-neretvanki obišao je danas dolinu Neretve kako bi se upoznao s razmjerima štete i problemima s kojima se susreću lokalne vlasti.

Župan je najprije u pratnji gradonačelnika Opuzena Iva Mihaljevića i načelnika Općine Slivno Smiljana Mustapića obišao ove dvije jedinice lokalne samouprave. Prometnice na području Opuzena i Slivna su očišćene od snijega i život funkcionira normalno.

No, na plastenicima i nasadima mandarina uslijed nevremena nastale su velike štete. Potom je obišao Metković, u kojemu je napadalo najviše snijega, te se tamo upoznao sa svime što gradska uprava radi kako bi spriječila probleme u takvim vremenskim uvjetima.

Također, župan je razgovarao i s gradonačelnikom Ploča Krešimirom Vejićem koji ga je upoznao s problemom opskrbe grada električnom energijom. Djelatnici HEP-a rade na otklanjanju problema koji je Ploče ostavio bez struje po drugi put u nekoliko proteklih dana.

S ostalim načelnicima općina u dolini Neretve župan je razgovarao telefonom. Čelnici gradova i općina u Neretvi pohvalili su županu rad Dubrovnik cesta koje održavaju državne i županijske ceste u Neretvi, a župan je načelnike i gradonačelnike pohvalio zbog napora uloženog u održavanje lokalnih cesta i svega onoga što su učinili proteklih nekoliko dana.

Jedinice lokalne samouprave u kojima su nastale velike štete na poljoprivrednim površinama najavile su  slanje zahtjeva za proglašenje elementarne nepogode.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo