Natrag
17.2.2019 01:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zaha Hadid od Srđa do ‘vagine’ u Qataru

26.11.2013 @ 13:09 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Kontroverzna  britanska arhitektica iračkog porijekla Zaha Hadid, inače dubrovačkoj javnosti poznatija kao autorica vila u projektu golf terena na Srđu ponovno se našla na udaru kritika,

ali i oduševljenja zbog dizajna stadiona u Qatar-u za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine koji je u obliku vagine.

U razgovoru za časopis TIME kazala je:

-To je stvarno neugodno i smiješno. Zar je sve s rupom vagina? To je stadion koji prima 40 tisuća sjedala te se dizajn temelji na ideji da bude arapski ribarski brod, a ne ženske genitalije.

'Nisam stručnjak ali mislim da su to stidne usne' , 'Svaki razuman čovjek će brzo prepoznati da izgleda točno poput ogromne vagine', samo su neki od komentara koji se mogu pročitati ispod slike stadiona.

Podsjetimo, na internetskim stranicama tvrtke Zaha Hadid Architects svojedobno su osvanula arhitektonska rješenja luksuznih vila na Srđu, a reakcije koje su slijedile bile su podijeljene. Opisane kao 'masterpiece arhitekture', dvije vile, koje bi trebale opasati golf igralište, nazvane su 'Rock' (stijena) i 'Shell' (školjka), a dizajn je osmišljen tako da na najbolji način odredi arhitektonski stil budućeg resorta na Srđu, a koji bi u konačnici trebao imati 268 vila, hotele i golf igralište.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana