Crna kronika

Zagrepčaninu s korčulanskom adresom u stanu našli marihuanu i ecstasy

Zagrepčaninu s korčulanskom adresom u stanu našli marihuanu i ecstasy

Devet osoba je tijekom srijede, 12. kolovoza zatečeno s manjom količinom marihuane, speeda i tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga.

Radi se o šest stranih i tri hrvatska državljana kod kojih su opojna sredstva pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima te na području Korčule, Lastova i Stona. Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a hrvatski i strani državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Policija izdvaja slučaj zaplijene 14,2 g marihuane i 22 tablete ecstasyja pronađenih prilikom pretrage stana u Korčuli kojeg koristi 33-godišnjak sa zagrebačkog područja. Osim spomenute droge, pretragom je u stanu pronađena i oduzeta drobilica, mobitel i novac. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 33-godišnjak tijekom posljednjih nekoliko dana nabavljao drogu i dalje je preprodavao konzumentima s područja Korčule.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist