Grad

ZAGAĐENJE PALATE Na otocima voda i dalje nije za piće

Vodovod Dubrovnik obavještava građane Vrbice, Zatona, Orašca, gornjih sela Orašca, Brsečina i Trstenoga kako se voda može koristiti za piće. Voda na Elafitima i dalje se ne preporuča za piće, dok ne stignu rezultati analize uzoraka vode.

Naime, kako ističu iz Vodovoda, rezultati analize sirove vode iz izvorišta Palata pokazuju da fizikalno-kemijski i mikrobiološki pokazatelji kakvoće vode ne odstupaju od uobičajenih za ovo doba godine. Također, rezultati analiza uzoraka iz mreže potvrđuju da voda na područja Vrbice, Zatona, Orašca, gornjih sela Orašca, Brsečina i Trstenog odgovara Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju i MOŽE se koristiti za piće.

Rezultati analiza uzoraka vode iz vodoopskrbnog sustava Koločepa, Lopuda i Šipana se očekuju pa se voda i dalje ne preporučuje za piće. Kontrola i dezinfekcija cjelokupnog sustava se obavljaju redovito.
Tako će danas, 15. prosinca 2015. godine autocisterne s pitkom vodom biti raspoređene prema sljedećem rasporedu:

– od 9 do 12 sati – Luka Šipanska
– od 12 do 15 sati – Suđurađ
– od 9 do 15 sati – Lopud (obala Ivana Kuljevana)
Također, tijekom dana će se dostaviti voda za piće potrošačima Koločepa.

Pročitajte još

DELUMBIJA U PETAK Gradonačelnik pozvao građane na oprez zbog najavljenog nevremena

Dulist

FRANKOVIĆ O SOLINSKOJ ULICI ‘Butući je bio osnivač tvrtke koja danas gradi spornu zgradu’

Dulist

17 GODINA BEZ KUPA Limeni krov užario javnost, razgovarali smo s vlasnicom

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija