Grad

ZAGAĐENJE PALATE Na otocima voda i dalje nije za piće

Vodovod Dubrovnik obavještava građane Vrbice, Zatona, Orašca, gornjih sela Orašca, Brsečina i Trstenoga kako se voda može koristiti za piće. Voda na Elafitima i dalje se ne preporuča za piće, dok ne stignu rezultati analize uzoraka vode.

Naime, kako ističu iz Vodovoda, rezultati analize sirove vode iz izvorišta Palata pokazuju da fizikalno-kemijski i mikrobiološki pokazatelji kakvoće vode ne odstupaju od uobičajenih za ovo doba godine. Također, rezultati analiza uzoraka iz mreže potvrđuju da voda na područja Vrbice, Zatona, Orašca, gornjih sela Orašca, Brsečina i Trstenog odgovara Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju i MOŽE se koristiti za piće.

Rezultati analiza uzoraka vode iz vodoopskrbnog sustava Koločepa, Lopuda i Šipana se očekuju pa se voda i dalje ne preporučuje za piće. Kontrola i dezinfekcija cjelokupnog sustava se obavljaju redovito.
Tako će danas, 15. prosinca 2015. godine autocisterne s pitkom vodom biti raspoređene prema sljedećem rasporedu:

– od 9 do 12 sati – Luka Šipanska
– od 12 do 15 sati – Suđurađ
– od 9 do 15 sati – Lopud (obala Ivana Kuljevana)
Također, tijekom dana će se dostaviti voda za piće potrošačima Koločepa.

Pročitajte još

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Punom parom napreduju radovi na školi Montovjerna

Andrea Falkoni Račić

Opremljen stan za pedijatricu nove ambulante u Mokošici

Dulist

FRANKOVIĆ NAJAVIO Od 2021. godine oko Grada će prometovati samo automobili s PPK

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija