Zanimljivosti

Zadnji dan biranja stabla godine u Europi – Glasujte za platan iz Trstenog!

Zadnji dan biranja stabla godine u Europi - Glasujte za platan iz Trstenog!

Višestoljetni platan u Trstenome ušao je u uži izbor natjecanja za Europsko stablo godine, a kandidiran je inicijativom europarlamentarke Dubravke Šuice.

Zadnji dan za glasovanje je danas, 28. veljače, na web stranici.

-Već par godina pratim u Europskom parlamentu izbor za europsko stablo godine i u jednom trenutku mi je sinulo da mi imamo pravo europsko stablo godine, a to je naš platan i odlučila sam se uključiti u natjecanje ove godine. Inače je potrebno provesti natjecanje na razini države, no obzirom da je prva godina, platan je automatizmom postao prijedlog Hrvatske, ujedno je bio i jedini. Dana 21. 3. na Europski dan šuma će biti proglašenje pobjednika. Željela bih da se javnost više sudjeluje, uključujući i portale jer da su svi oni koji su ‘lajkali’ moju objavu na Facebook-u i glasali, bili bi ‘na konju’. Lajk nije glas! Smatram da smo vrlo konkurentni, zbog same veličine stabla i njegovog debla. Također smatram da je to vrlo važno za promociju Dubrovnika, Hrvatske, zaštite prirode kao i samog Arboretuma Trsteno – izjavila je Dubravka Šuica.

Pravila natjecanja:
– Pristupite web stranici Tree of the year
– Trebate odbarati dva stabla neka prvo bude Platana u Trstenome, a za drugu odaberite onu koja mislite da će dobiti najmanje glasova
– Za potvrdu odabira u naznačeno mjesto upišite svoju e-mail adresu
– Glas će se uvažiti tek nakon što kliknete na link koji dobijete na email adresu!

Ivona Tomašević

Pročitajte još

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist