Natrag
20.4.2019 04:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zadnji dan biranja stabla godine u Europi – Glasujte za platan iz Trstenog!

28.2.2018 @ 11:17 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Višestoljetni platan u Trstenome ušao je u uži izbor natjecanja za Europsko stablo godine, a kandidiran je inicijativom europarlamentarke Dubravke Šuice.

Zadnji dan za glasovanje je danas, 28. veljače, na web stranici.

-Već par godina pratim u Europskom parlamentu izbor za europsko stablo godine i u jednom trenutku mi je sinulo da mi imamo pravo europsko stablo godine, a to je naš platan i odlučila sam se uključiti u natjecanje ove godine. Inače je potrebno provesti natjecanje na razini države, no obzirom da je prva godina, platan je automatizmom postao prijedlog Hrvatske, ujedno je bio i jedini. Dana 21. 3. na Europski dan šuma će biti proglašenje pobjednika. Željela bih da se javnost više sudjeluje, uključujući i portale jer da su svi oni koji su ‘lajkali’ moju objavu na Facebook-u i glasali, bili bi ‘na konju’. Lajk nije glas! Smatram da smo vrlo konkurentni, zbog same veličine stabla i njegovog debla. Također smatram da je to vrlo važno za promociju Dubrovnika, Hrvatske, zaštite prirode kao i samog Arboretuma Trsteno – izjavila je Dubravka Šuica.

Pravila natjecanja:
– Pristupite web stranici Tree of the year
– Trebate odbarati dva stabla neka prvo bude Platana u Trstenome, a za drugu odaberite onu koja mislite da će dobiti najmanje glasova
– Za potvrdu odabira u naznačeno mjesto upišite svoju e-mail adresu
– Glas će se uvažiti tek nakon što kliknete na link koji dobijete na email adresu!

Ivona Tomašević

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana