Natrag
26.4.2019 16:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZABORAVLJENA DELIKATESA Probajte cocktail i bruschette od puževa ovog vikenda

11.4.2019 @ 16:18 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Druga ovogodišnja tematska gastro večer Agroturizma Konavle ‘SPUŽIvancija’ održat će se u subotu 13. travnja s početkom u 20 sati u Agroturizmu Kameni Dvori u Lovornom.

Polusatnu prezentaciju ‘Puž u gastronomiji, medicini i umjetnosti’ održat će Anđela Cvjetković iz Matulja, čija se obitelj duže od 50 godina bavi uzgojem gastronomskih puževa i popularizacijom pužarstva. Ova, pomalo zaboravljena delikatesa se nekad pripremala i u Konavlima. Tematski zalogaj koji slijedi priprema gost kuhar Hrvoje Benković, specijalist za pripremu jela od puževa koji će pripremati puže na sljedeće načine: bruschette puževi i gljive, puževi ‘in cartoccio’ sa začinskim maslacem, cocktail od puževa, mini ražnjići na pečenom radiću te šugo od puževa na istarski s palentom.

-Molimo Vas da svoju nazočnost potvrdite na e-mail: ured@agroturizam-konavle.hr zbog lakše organizacije i pripreme tematskog zalogaja – ističu iz Agroturizma.

Tematske večeri Agroturizma Konavle prije svega su edukativno-zabavnog karaktera te se održavaju već godinama u zimskom i ranoproljetnom periodu kako bi se uz zabavu i druženje dodatno educirali o raznim aktualnim temama, turističkim trendovima ili pak o prirodnim i kulturim bogatstvima našeg kraja te potaknule lokalno stanovništvo da aktivno sudjeluje u aktivnostima Udruge i općenito društvenom životu Konavala.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana