Aktualno

Zabijelio Osojnik, sniježi u Konavlima

Zabijelio Osojnik, sniježi u Konavlima

Vremenske prilike koje se već neko vrijeme najavljuju, pomalo stižu i do nas. Donosimo fotografije sniježnog pokrivača koji je prekrio Osojnik, a prognoza predviđa slični ugođaj večeras i u Gradu.

Kako smo dobili informaciju, snijeg počeo padati u Konavlima, dok se  susnježicaponegdje mogla vidjeti i na području Dubrovnika. Temperatura zraka u gradu iznosi 6 stupnjeva celzijevih, puše istočni vjetar brzine 6 m/s. Relativna vlažnost je 35 posto, tlak zraka 1016 hPa uz potpuno oblačno vrijeme.

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu sutra se može očekivati  mjestimična kiša i snijeg u Dalmaciji. Puhat će slab i umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak, na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije i jugo te istočnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka će na jugu Hrvatske biti između 0 i 5, a najviša dnevna između 4 i 8 °C.

U petak i subotu na dubrovačkom poduručju očekuje se oblačno vrijeme uz mjestimice malo snijega. Vjetar i dalje većinom umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima. Temperatura se neće znatnije mijenjati.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist