Zanimljivosti

Zabalala za 102. rođendan

Osmijeh od uha do uha, vedra narav i lijepa riječ za svakoga  – tako je gospođa Stane Mustapić dočekala uzvanike koji su se okupili na današnjoj proslavi njenog 102. rođendana.

Ta lijepa brojka, prava je prilika za ples i pjesmu, pa je uz svoje prijatelje iz Doma za starije i nemoćne osobe Domus Christi te nećaka Iva Jovicu, i gospođa Stane zaplesala jedan bal, a osmijeh na licu nije mogla sakriti.

-Imam samo Svetu Terezu i Svetog Isusa, i nećaka, nikoga drugoga. A vi ste ovdje moji prijatelji- istaknula je gospođa Stane Mustapić, koja je u dom došla prošle godine. Rođena je u selu Ošljemu u Dubrovačkom primorju. Imala je tri sestre i brata koji je poginuo u Drugom svjetskom ratu. Kao najstarije dijete u obitelji Kunić sve ih je nadživjela. U Dubrovnik je došla kao djevojka da bi radila u vrtiću na zidinama, a kasnije i kao podvornica u Učiteljskoj školi, gdje je upoznala pokojnog supruga Pera.

Kada se udala prestala je raditi, no s obzirom da nije imala djece, držala je podstanare u kući na Batali kraj Mehanike, koje je voljela i o kojima se brinula kao da su njena djeca.
-Sedam podstanarki se od mene udalo, sedam! – prisjetila se teta Stane dodavši:
-Zato su u Gradu govorili „Tko se namjerio udat, nek ide u Stane Kunićeve“!-zaključila je. I što reći, nego ovoj dragoj gospođi poželjeti sretan rođendan.

Uz prijatelje i zaposlenike Doma za starije i nemoćne osobe Domus Christi, rođendan su joj došli čestitati i biskup dubrovački mons. Mate Uzinić, pročelnica županijskog upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić, te predstavnici ostalih gradskih institucija.

Pročitajte još

PEPELNICA ILI ČISTA SRIJEDA Počinje korizmeno razdoblje

Dulist

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija