Zanimljivosti

Zabalala za 102. rođendan

Zabalala za 102. rođendan

Osmijeh od uha do uha, vedra narav i lijepa riječ za svakoga  – tako je gospođa Stane Mustapić dočekala uzvanike koji su se okupili na današnjoj proslavi njenog 102. rođendana.

Ta lijepa brojka, prava je prilika za ples i pjesmu, pa je uz svoje prijatelje iz Doma za starije i nemoćne osobe Domus Christi te nećaka Iva Jovicu, i gospođa Stane zaplesala jedan bal, a osmijeh na licu nije mogla sakriti.

-Imam samo Svetu Terezu i Svetog Isusa, i nećaka, nikoga drugoga. A vi ste ovdje moji prijatelji- istaknula je gospođa Stane Mustapić, koja je u dom došla prošle godine. Rođena je u selu Ošljemu u Dubrovačkom primorju. Imala je tri sestre i brata koji je poginuo u Drugom svjetskom ratu. Kao najstarije dijete u obitelji Kunić sve ih je nadživjela. U Dubrovnik je došla kao djevojka da bi radila u vrtiću na zidinama, a kasnije i kao podvornica u Učiteljskoj školi, gdje je upoznala pokojnog supruga Pera.

Kada se udala prestala je raditi, no s obzirom da nije imala djece, držala je podstanare u kući na Batali kraj Mehanike, koje je voljela i o kojima se brinula kao da su njena djeca.
-Sedam podstanarki se od mene udalo, sedam! – prisjetila se teta Stane dodavši:
-Zato su u Gradu govorili „Tko se namjerio udat, nek ide u Stane Kunićeve“!-zaključila je. I što reći, nego ovoj dragoj gospođi poželjeti sretan rođendan.

Uz prijatelje i zaposlenike Doma za starije i nemoćne osobe Domus Christi, rođendan su joj došli čestitati i biskup dubrovački mons. Mate Uzinić, pročelnica županijskog upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić, te predstavnici ostalih gradskih institucija.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist