Politika

ZA ŽIČARU DA, ZA REVELIN NE Gradonačelnik se ne može odlučiti funkcionira li pravna država ili ne

Pravna država ne funkcionira jer da funkcionira onda bi sigurno suđenje u slučaju Revelin počelo prije dvije godine. Prošle su tri godine, a suđenje nije počelo – odgovorio je gradonačelnik Franković vijećniku Blažu Pezu (HDZ).

No, zanimljivo je kako je gradonačelnik svega nekoliko minuta prije konstatacije da pravna država ne funkcionira, barem kad je u pitanju početak suđenja za aferu Revelin, u kojoj je jedan od osumnjičenika bivši gradonačelnik Andro Vlahušić, ustvrdio kako je zatvaranje žičare dokaz da pravna država funkcionira.

Peza je, naime, zanimalo, što gradska uprava čini oko kriminalnih radnji u tvrtkama Vlahušićevih jurišnika u Sanitatu i Vodovodu, o čemu je Gradsko vijeće već ranije raspravljalo.

-Ništa ne znamo, DORH se ništa ne očituje, a ta dva stručnjaka su u dvije godine uspjela sagraditi vile i bazene na nekim lokacijama – rekao je Pezo, a vijećnika MOST-a Mara Kristića zanimalo je što je s malverzacijama ‘da su se određeni troškovi određenih privatnih investicija financirali od javnog novca koji je bio namijenjen za pročistač’.

No, gradonačelnik je prvo počeo s Revelinom.

-Želimo samo da se utvrdi je li Grad oštećen i da se oni kojima su stavljene inkrimirajuće sumnje oslobode ili zatvore – rekao je Franković dodavši kako je DORH i u slučaju DURA-e i Lokruma, odradio svoj posao, baš kao i po pitanju Revelina. Uvjeren je da će DORH svoj posao odraditi, i sve potom proslijediti na sud.

-A kad dođe na sud, onda je pomozi Bože – zaključio je Franković.

 

Pročitajte još

NOVI CRODEMOSKOP HDZ uvjerljivo prvi, SDP i Domovinski pokret dodatno ‘potonuli’

Dulist

ŽUPANIJSKI VIJEĆNIK MARKO GILJAČA Uzalud županu legitimitet i legalitet kad se dogodi pomor stonskih kamenica

Andrea Falkoni Račić

Već 2024. godine mogli bismo imati novu dvoranu za Svjetsko rukometno prvenstvo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija