Aktualno

Za upis u školu treba dobra veza – internetska!

Za upis u školu treba dobra veza - internetska!

Učenicima će ubuduće za upis u željenu srednju školu trebati samo jedan dobra veza – ona internetska – riječi su ministra Željka Jovanovića s prezentacije elektroničke prijave i upisa u školu već od sljedećeg ljeta.

Današnji učenici završnih razreda osnovnih škola će, piše Večernji list, biti prva generacija koja će moći izabrati pet srednjih škola i najviše deset programa u koje se žele upisati. Upis naravno i dalje ovisi o njihovim ocjenama, a bodovat će se prosječna ocjena, na dvije decimale, svih predmeta od petog do osmog razreda.

Bodove će donositi i rezultati s natjecanja, dok će osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju učeniku osigurati direktan upis. Maksimalan broj bodova je 60, a minimalan za upis u gimnazijske programe 45.

Učenici koji žele upisati ekonomske, upravne, trgovačke i slične škole moraju skupiti 39 bodova, dok će za ostale četverogodišnje škole biti potreban broj od 35 bodova.

Naravno, tko doma nema ili računalo ili internetsku vezu moći će se upisati u školama, koje će na dan upisa morati biti otvorene.

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist