Županija

Za umirovljeničke dodatke Županija osigurala 1,6 milijuna kuna

Za umirovljeničke dodatke Županija osigurala 1,6 milijuna kuna

U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje umirovljenički dodatak umirovljenicima s mjesečnom mirovinom do 1.500,00 kuna, a prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ove godine županijski umirovljenički dodatak isplatit će se za 3146 umirovljenika s područja županije.

Dodatak će se iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije umirovljenicima poštom dostaviti na kućne adrese na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina, Orebić, Trpanj, Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, provodeći tako, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Županijski umirovljenički standard.

Dubrovačko-neretvanska županija provodi Program izrade i provedbe izjednačavanja umirovljeničkog standarda od 2010. godine kada je, za provedbu ovog Programa, u proračunu Županije bilo osigurano 700 tisuća kuna. U međuvremenu, proračunska sredstva značajno su povećana, te u 2017. godini iznose 1,6 milijuna kuna.
Sredstva uplaćuje Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, iz županijskih proračunskih sredstava za 2017. godinu.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist