Grad

Za Sveučilište u Dubrovniku zainteresirano 1059 studenata!

Sveučilište u Dubrovniku

Pri ovogodišnjoj prijavi za državnu maturu, ukupno je 1059 maturant zainteresiran za studije Sveučilišta u Dubrovniku!

Podaci su to koje saznajemo iz kratkog upita kojeg smo poslali službi za odnose s javnošću Sveučilišta u Dubrovniku, a zanimlao nas je i od ukupnog broja, koliko njih je pojedinačno izkazalo zanimanje po odjelima Sveučilišta.

Upisna kvota za redovite, izvanredne studente i strane državljane za akademsku 2014./2015. godinu je 510 studenata, a prijave putem NISpVU sustava državne mature započele su od 1. prosinca 2013.godine.

-Maturanti unose najviše deset studija visokih učilišta/fakulteta/odjela redoslijedom po vlastitom izboru/prioritetu. Svoje prioritete mogu mijenjati sve do 17. srpnja 2014. Sveučilište u Dubrovniku prati stanje prijava na tjednoj razini i broj prijava je otprilike kao i prošle godine u ovom razdoblju. Maturanti su zainteresirani za gotovo sve studije Sveučilišta, pa očekujemo da ćemo u prvom roku popuniti gotovo cijelu upisnu kvotu za redovite studente – ističe glasnogovornica Sveučilišta Sandra Buratović.

Posljedni podaci prijava za redovite i izvanredne studente, na dan 6. veljače, tako pokazuju da je za Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju stiglo najviše prijava, njih 376. Slijedi ih Pomorski odjel s 305 prijava, zatim Odjel za elektrotehniku i računarstvo sa 127 prijava, Odjel za komunikologiju sa 113 prijava, Odjel za umjetnost i restauraciju sa 50 prijava, Odjel za stručne studije s 47 prijava te Odjel za akvakulturu s najmanje prijava, njih 41.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist