Natrag
20.3.2019 06:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZA SVE JE KRIVA GLAZBA Restoran Klarisa na sedam dana ostao bez stolova

30.8.2018 @ 15:05 Dulist Grad

Podijelite:

Restoran Klarisa ostao je sedam dana bez javne površine.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković otkazao je Ugovor o zakupu javne površine ugostiteljskom objektu ‘Klarisa’ na sedam dana jer je zakupac, društvo Klarisa d.o.o., postupilo protivno odredbama članka 8. st. 1 Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Dubrovnika.

Riječ je o prostoru ispred restorana ‘Klarisa’ na Poljani Paska Miličevića površine 87,50 metara kvadratnih.

Naime, po obveznom prekršajnom nalogu, dana 16. kolovoza 2018. godine djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjek za komunalno redarstvo utvrdili su zapažanjem na terenu i o tome sastavili službenu zabilješku gdje je navedeno da je tvrtka „Klarisa“ kao zakupac javne površine cijelu noć, i nakon zatvaranja restorana, emitirala glazbu odnosno da se glazba čula sa zvučnika postavljenih na fasadi zgrade bivšeg samostana sv. Klare te su na taj način postupili suprotno citiranoj odredbi Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Dubrovnika (službeni glasnik Grada Dubrovnika br. 23/17),, a čime je počinjen prekršaj kažnjiv po članku 16.m stavak 1. i 2. iste odluke.

Od dana primitka Ugovor o zakupu javne površine otkazuje se na sedam dana. Društvo Klarisa d.o.o. je obvezno prestati se koristiti javnom površinom i ukloniti stolove i stolice s javne površine odmah po primitku otkaza ugovora, bilo putem pošte, odnosno po dostavi Komunalnog redarstva.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana