Grad

ZA SVE JE KRIVA GLAZBA Restoran Klarisa na sedam dana ostao bez stolova

Restoran Klarisa ostao je sedam dana bez javne površine.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković otkazao je Ugovor o zakupu javne površine ugostiteljskom objektu ‘Klarisa’ na sedam dana jer je zakupac, društvo Klarisa d.o.o., postupilo protivno odredbama članka 8. st. 1 Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Dubrovnika.

Riječ je o prostoru ispred restorana ‘Klarisa’ na Poljani Paska Miličevića površine 87,50 metara kvadratnih.

Naime, po obveznom prekršajnom nalogu, dana 16. kolovoza 2018. godine djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjek za komunalno redarstvo utvrdili su zapažanjem na terenu i o tome sastavili službenu zabilješku gdje je navedeno da je tvrtka „Klarisa“ kao zakupac javne površine cijelu noć, i nakon zatvaranja restorana, emitirala glazbu odnosno da se glazba čula sa zvučnika postavljenih na fasadi zgrade bivšeg samostana sv. Klare te su na taj način postupili suprotno citiranoj odredbi Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Dubrovnika (službeni glasnik Grada Dubrovnika br. 23/17),, a čime je počinjen prekršaj kažnjiv po članku 16.m stavak 1. i 2. iste odluke.

Od dana primitka Ugovor o zakupu javne površine otkazuje se na sedam dana. Društvo Klarisa d.o.o. je obvezno prestati se koristiti javnom površinom i ukloniti stolove i stolice s javne površine odmah po primitku otkaza ugovora, bilo putem pošte, odnosno po dostavi Komunalnog redarstva.

 

Pročitajte još

MARJAN LIPANOVIĆ ZATVORIO LUDWIG ‘Ljudi, vidimo se u nekom novom điru’

Maria Prkut

ODLUKA O SMANJENJU CIJENA Parking u drugoj zoni 20, u nultoj 40 kuna po satu

Dulist

FALE DIJELOVI Poljski autobusi ipak neće voziti gradskim ulicama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija