Aktualno

Za Suđurađ uskoro izrada Urbanističkog plana uređenja

Za Suđurađ uskoro izrada Urbanističkog plana uređenja

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izradu Urbanističkog plana uređenja naselja Suđurađ na otoku Šipanu. Procijenjena vrijednost nabave je 320 tisuća kuna bez PDV-a. Krajnji rok za dostavu ponude je 6. svibnja 2019. do 10 sati.

Planom će se tako nastojati riješiti osnove prometne, pomorske, komunalne i druge infrastrukture, omogućiti projekte koji imaju potencijal za iskorištavanje EU fondova, razraditi i utvrditi uvjete za izgradnju građevina i drugih objekata, oživiti otok putem održivog razvoja gospodarstva, turizma i poljoprivrede te utvrditi mjere za zaštitu okoliša, prirodnih i kulturnih vrijednosti.

U okviru zone poslovne namjene obuhvaćeni su sadržaji poput obrta, servisa i usluga, trgovina, komunalnih sadržaja i garaža koji zbog prostornih i drugih ograničenja ne mogu biti smješteni unutar građevinskog područja naselja. Također je uključena prostorna organizacija luka i pomorskog prometa tako da su na području Suđurđa planirane dvije luke, morska luka koja će biti otvorena za javni promet te luke nautičkog turizma na Elafitima i Zatonu.

Planom će se omogućiti demografski i gospodarski razvitak mjesta, koristeći osnovne potencijale lokacije kao što je izvrsna kulturna i graditeljska baština, očuvani krajobraz i lučka povezanost.

Podsjetimo, u Suđurđu će se uskoro urediti sportsko i dječje igralište koje će omogućit sigurno i aktivno provođenje slobodnog vremena djece i roditelja, kao i park koji će biti pogodan za organizaciju različitih manifestacija te će se time povećati kvaliteta kulturne i turističke ponude u naselju. Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika projekt je prijavio na natječaj ‘Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu’, a vrijedan je 2,8 milijuna kuna.

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija