Aktualno

Za rasvjetu u Ulici Roka Mišetića zadužena bolnica

Za rasvjetu u Ulici Roka Mišetića zadužena bolnica


Na naš e-mail stigao je upit i za rasvjetu u Ulici Roka Mišetića, ispred baraka pored OB Dubrovnik, gdje je smješteno nekoliko udruga. Kako je istaknuo naš čitatelj, tamo je rasvjeta često pokvarena, što predstavlja probleme članovima udruga koji se tamo okupljaju u popodnevnim i  večernjim satima.

Zaprimili smo i pritužbe zbog čestog okupljanja mladih u večernjim satima koji se tamo opijaju i lome sprave za djecu iz Dva skalina. Ove upite poslali smo Gradu Dubrovniku, koji je istaknuo kako je rasvjeta u Ulici Roka Mišetića dio sustava rasvjete Opće bolnice Dubrovnik. Tragom toga odgovor smo poslali  OB Dubrovnik:

– Javna rasvjeta je napravljena u sklopu investicijskog ciklusa uređenja parkinga za potrebe OB Dubrovnik. Sam Investitor je bilo Ministarstvo zdravstva, a Izvoditelj ukupnih radova je bio GP Dubrovnik. Investicija je započela u kolovozu 2004. godine, a dovršila se u lipnju 2005. godine. Između Izvoditelja i Investitora su postojali problemi oko okončane vrijednosti radova, tako da OB Dubrovnik još ni danas nije zaprimila parkiralište zajedno s javnom rasvjetom. No, naši pacijenti i osoblje bolnice su počeli koristiti samo parkiralište već u prvoj polovici 2005 godine, kada je i javna rasvjeta bila kompletno probno testirana. Već pri samom testiranju javne rasvjete uvidjelo se da 3 strujna kruga na čitavom kompleksu javne rasvjete nisu dobro izolacijski izvedena. Od tada počinju problemi s javnom rasvjetom na našem kompleksu. U više navrata smo pokušali ispitati točno mjesto problema i u više navrata (10-ak puta) smo angažirali ovlaštenu tvrtku za rješenje problema. Nažalost tijekom daljnjeg korištenja samog parkinga i tijekom daljnjih nastalih radova na navedenoj ulici pored baraka, događali su se i dodatni građevinski radovi (npr. uređenje barake za potrebe udruge Dva skalina), koji su još pogoršali ionako nedovoljno kvalitetno prvobitno izvedene radove, tako da je danas u prekidu strujni krug koji vodi kroz navedenu ulicu.

Bolnica koja je vrlo teškoj financijskoj situaciji, godišnje izdvaja maksimalna financijska sredstva koja su joj dostupna, a za samo kvalitetno rješenje problema potrebno je zasigurno izdvojiti mnogo veća sredstva.
Sada je u fazi dovršenje projekta za novi objekt udruge Dva skalina i za ostale udruge, pa se nadamo konačnom kvalitetnom rješenju javne rasvjete u ulici Roka Mišetića – zaključio je u svom odgovoru ravnatelj OB Dubrovnik Branko Bazdan.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist