Koronavirus u Hrvatskoj

Za propusnicu radi skrbi o starijoj osobi koja vam nije u srodstvu, pribavite mišljenje liječnika

Za propusnicu radi skrbi o starijoj osobi koja vam nije u srodstvu, pribavite mišljenje liječnika

Ukupan broj zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dalje je 26, javljaju iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. Dali su i pojašnjenje vezano za propusnice za osobe koje skrbe o starijim i nemoćnim osobama, ali i o radu benzinskih postaja.

Naime, iz Nacionalnog stožera civilne zaštite uputili su naputak da u slučaju sumnje u opravdanost zahtjeva za izdavanje propusnice zbog pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama (npr. ako propusnicu traže osobe koje nisu u bliskom srodstvu sa starijom ili nemoćnom osobom) traže od podnositelja zahtjeva da, uz zahtjev, dostavi i mišljenje izabranog liječnika obiteljske medicine kojim će se potvrditi da je osobi zbog koje traži propusnicu potrebna skrb i njega.

Također, za vrijeme proglašene epidemije koronavirusom COVID-19, ostali proizvodi koji se prodaju na benzinskim postajama mogu se prodavati samo osobama koje kupuju gorivo i plin, a cijelo vrijeme način rada benzinskih postaja mora biti organiziran na način da se strogo poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist