Politika

„Za požar na nezakonitom odlagalištu na Pobrežju odgovorni su HDZ i HNS“

Požar na divljem odlagalištu na Pobrežju

Umjesto da iskoristi sve ovlasti koje su mu bile na raspolaganju kako bi zaustavio nezakonito odlaganje građevinskog i drugih vrsta nerazvrstanog otpada, te o trošku vlasnika pokrene sanaciju parcele, HNS-ov gradonačelnik potpisao je u rujnu 2013. godine ugovor s vlasnikom parcele kojim se trebalo osigurati hortikulturno uređenje ilegalnog deponija.

Do danas niti je što sanirano niti je došlo do prestanka odlaganja.

Podsjećamo da je Grad Dubrovnik, još za mandata HDZ-ove gradonačelnice, već jednom sanirao ilegalno odlagalište na susjednoj parceli istog vlasnika. U 10 godina, koliko se uz blagoslov HDZ-ove i HNS-ove vlasti otpad nezakonito odlaže na padini Rijeke dubrovačke, istovareno je bez ikakvog nadzora oko 9 milijuna kubika građevinskog i drugog nerazvrstanog otpada. I na nezakonitom poslu zarađen nepoznat iznos novca.

Posao gradonačelnika je da, koristeći svoje zakonske ovlasti i u suradnji s policijom i pravosudnim organima, uspostavi sustav kontrole i kažnjavanja nezakonitih aktivnosti i zaštiti zdravlje građana koje predstavlja. Danas je svima jasno da se od onih koji su stvorili problem ne može očekivati rješenje.

Pozivamo gradske službe i povjerenika Pavlovića da napravi sve što je potrebno da se požar što prije ugasi i odlagalište osigura, a da odgovorne za nemar i nebrigu prema stanovništvu Pobrežja i Rijeke dubrovačke kazneno prijave.

Zajedno za Grad!

KLGB Mara Kristića

 

 

Plaćeni oglas

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist