Grad

Za ‘Pčelicu’ i ‘Palčicu’ Ministarstvo odobrilo više od milijun kuna

Za 'Pčelicu' i 'Palčicu' Ministarstvo odobrilo više od milijun kuna

Za rekonstrukcije dječjih vrtića ‘Pčelica’ i Palčica’ Grad Dubrovnik dobio je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku više od milijun kuna.

Naime, ovog četvrtka objavljeni su rezultati Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini, u okviru kojih su odobrena oba prijavljena projekta Grada Dubrovnika.

Gradu Dubrovniku odobren je tako ukupni iznos od 1.077.644,00 kune za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju – dogradnju i nadogradnju dječjeg vrtića ‘Pčelica’ te za projekt dogradnje i nadogradnje dječjeg vrtića ‘Palčica’.

Izrada projektne dokumentacije, javljaju iz Grada Dubrovnika, za dječji vrtić ‘Pčelica’ u Novoj Mokošici preduvjet je za ishođenje građevinske dozvole dogradnje i nadogradnje vrtića koji zbog nedostataka kapaciteta radi na tri različite lokacije unutar naselja.

-Radovi na rekonstrukciji dječjeg vrtića ‘Palčica’ započeli su početkom veljače uz financiranje Grada Dubrovnika, a sredstva odobrena od strane Ministarstva, prema propozicijama Poziva, iskoristit će se za financiranje betonskih, armirano-betonskih i zidarskih radova. Rekonstrukcija ‘Palčice’, podsjetimo, uključuje nadogradnju dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata, dok je na prohodnom ravnom krovu predviđeno igralište. Vrtić će dobiti osam novih odgojno-obrazovnih grupa dok će se sveukupni kapacitet novog vrtića popeti na 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa. Realizacijom ovih investicija, ali i drugih planiranih ulaganja u kapacitete predškolskog odgoja, ova gradska uprava u potpunosti napušta dosadašnju praksu najma neadekvatnih i raštrkanih prostora, a u cilju poboljšanja materijalnih uvjeta u vrtićima te postizanje ravnomjernije dostupnosti kvalitetnih programa ranog i predškolskog obrazovanja – navode iz gradske uprave.

Sredstva za provođenje Programa osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcijama za 2019. i 2020. godinu (NN 124/17), aktivnost A 788018 – Provedba  mjera demografske i migracijske politike. Sredstva osigurana za 2018. i 2019. iznose ukupno 117.500.000,00 kuna.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist