Grad

ZA PAPRENE KOBASICE PAPRENE I CIJENE: Kućice će koštati više od 50 tisuća kuna?!

ZA PAPRENE KOBASICE PAPRENE I CIJENE: Kućice će koštati više od 50 tisuća kuna?!

Hvala svima onima koji su nas napadali, a kućice će i dogodine biti na Stradunu- rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na današnjoj konferenciji povodom završenog Drugog i najave Trećeg zimskog festivala.
Istaknuo je i kako im je sve oprostio jer ‘bez njih građani Dubrovnika nebi mogli vidjeti da je nešto vrijedno’.

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Andro Vlahušić predstavio je program Trećeg zimskog festivala kao i Uskršnji festival koji će se održati dogodine.

Upitan za troškove ovogodišnjeg zimskog festivala Vlahušić je ponovio kako je ukupna cijena oko pet milijuna kuna.
-Za Vrtlar i blagdansku javnu rasvjetu odobreno je po 1.5 milijun kuna dok je ostatak iznosa raspodjeljen na ostale institucije i ustanove u Gradu- rekao je Vlahušić te dodao kako su adventske kućice pokrile same sebe.
Izrazio je zadovoljstvo jučer objavljenim brojkama Porezne uprave prema kojima se u Dubrovniku za vrijeme adventa potrošilo 37 posto više nego 2014. godine odnosno 20 milijuna kuna u odnosu na 14 milijuna kuna pretprošle godine.

Odgovarajući na novinarski upit je li istinita informacija kako će najam kućica za sljedeći Zimski festival biti 50 tisuća kuna nasuprot pet tisuća kuna ove godine, Vlahušić je odgovorio kako cijene još nisu definirane, no kako će se sve odlučiti natječajem.

-Prema radnoj verziji početna cijena će biti pet tisuća kuna, ali sve će naravno ovisiti o interesu. Pozvat ćemo ugostitelje i s njima razgovarati, a hoće li konačna cijena biti 50 tisuća kuna ili više vidjet ćemo- rekao je Vlahušić, te već sada najavio kako će u studenom na Stradunu biti još više kućica na još više lokacija.

-Povećat ćemo broj ugostiteljskih kućica s 12 na 16, a definirat ćemo i neke nove lokacije. Kućice ostaju ispred Franjevaca, ali vjerovatno će biti i ispred Onofrijeve fontane- rekao je Vlahušić, te dodao kako će natječaj biti raspisan već na proljeće.

Dubrovački gradonačelnik naglasio je da će bez obzira na moguće povećanje cijena najma kućica ugostitelji imati obvezu cijene tri osnovna artikla, kuhanog vina, frituli i kobasica, držati unutar okvira koje nije točno odredio. Ipak, na Novu Godinu svaki ugostitelj će imati mogućnost odrediti cijene po želji.

Vrijedi spomenuti kako će se Treći zimski festival sastojati od tri cjeline, ‘trilogije’, pa će osim božićnog dijela postojati još dva, proslava Feste svetoga Vlaha i dubrovački maškarani festival.

Inače, projekt zime Trećeg zimskog festivala započinje 18. studenog, a završava 1. ožujka 2017. godine nakon kojeg će uslijediti Uskrsni festival za čije ime i vizualni identitet će se raspisati natječaj ovoga proljeća.

 

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist