Aktualno

ZA NUNCIJATU NE TREBA HIA Dodjela zemljišta braniteljima iduće godine. Franković: ‘Nadzirat će se gradnja’

ZA NUNCIJATU NE TREBA HIA Dodjela zemljišta braniteljima iduće godine. Franković: 'Nadzirat će se gradnja'

U suradnji s Ministarstvom kulture utvrdili smo kako za područje Nuncijate neće biti potrebna HIA, ali će trebati konzervatorska podloga koja je u izradi – istaknuo je u odgovoru na medijsko pitanje gradonačelnik Mato Franković prilikom polaganja kamena temeljca za početak radova na izgradnji stambenih zgrada za branitelje i mlade u Novoj Mokošici.

Nakon toga kreće postupak usvajanja UPU-a i dodjela zemljišta, a prema riječima gradonačelnika, sve će biti gotovo već u idućoj godini. Paralelno s cijelim procesom, Grad Dubrovnik radi na rješenju nove pristupne ceste za Nuncijatu.

– Cilj je Grada Dubrovnika, za svako zemljište osigurati građevinsku dozvolu koji će uz određene kriterije izgraditi svoje kuće te platiti komunalne doprinose i naknade za svakoga branitelja – rekao je gradonačelnik.

– Obzirom kako je Nuncijata jedno vidljivo naselje, želimo da to sve izgleda primjereno i lijepo. Grad će imenovati osobu koja će nadzirati svaku gradnju na tom području – naglasio je gradonačelnik.

Dodajmo kako radovi na projektu ceste za Pobrežje počinju za dvadesetak dana. Projekt trenutno ‘koči’ izvlaštenje zemljišta. Naime, jedan dio zemljišta je izvlašten, dok se za izvlaštenje drugog dijela čeka Ured državne uprave. Grad je kupio 100 tisuća kvadrata na Pobrežju, a izgradnjom bi se trebala riješiti stambena pitanja, kako mladih obitelji, tako i branitelja.

-To bi trebalo biti gotovo do kraja mjeseca, nakon čega izvođač PZC Split može početi s radom – rekao je Franković.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist