Natrag
23.3.2019 02:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

Za nove generacije

6.12.2011 @ 14:01 Baldo Marunčić Aktualno
28;28

Podijelite:

Misom i blagoslovom hrvatskog barjaka dugog ni više ni manje nego 25 metara, otpočela je proslava Dana dubrovačkih branitelja na Srđu.

Barjak je na jarbol kojeg je donirao maloljetni splitski branitelj Damjan Krklec podignuo Željko Gustin Žika.

Položeni su i vijenci za sve one koji su izgubili život u obrani Grada. Misno slavlje na Srđu predvodio je don Jozo Njavro, a okupljenim braniteljima obratili su se dubrovački branitelj i predsjednik organizacijskog odbora proslave Dana dubrovačkih branitelja na Srđu Cvijeto Antunović i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić. Unatoč najavi, predsjednik RH Ivo Josipović zbog neodgodivih obveza nije mogao nazočiti ovoj proslavi.

– Sve ovo smo napravili za nove generacije, da prepoznaju stare vrijednosti, da nešto ostane iza nas – istaknuo je Antunović dodavši kako uopće nije bitno koliko je branitelja nazočilo proslavi najavivši pritom najveću bakljadu u Hrvatskoj s padina Srđa.

Proslava će očito potrajati još dugo, uz Gradsku glazbu Dubrovnik, dubrovačke klape, Linđo, te dječje zborove i sastave. Tome će pridonijeti pečeni vol ali i čobanac kojeg su doveli gosti iz Slavonije. I ovoj proslavi nazočili su i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i pripadnici vojnog vrha RH.

Cvijetovoj proslavi pridružio se i ugostiteljski objekt na Srđu besplatnim tratamentom za sve koji su stigli uveličati ovaj događaj. 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana