Natrag
25.4.2019 02:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘ZA NASILJE NEMA OPRAVDANJA’ Tematska predstava za osnovnoškolce

1.4.2019 @ 21:44 Dulist Aktualno

Podijelite:

Nastavkom aktivnosti u sklopu kampanje ‘Živim život bez nasilja’, kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Ministarstva  znanosti, obrazovanja i sporta, u suradnji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku za učenike sedmih razreda organizirana je tematska predstava ‘Nasilje, za nasilje nema opravdanja’ koja će se izvesti dana 2. travnja 2019. u dva termina (10 i 12 sati).

Predstava je dio THE/ARTO projekta gdje se djeca educiraju kroz umjetnost, a koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.  U predstavi je veliki broj primjera svakodnevnog nasilja (psihološkog, fizičkog, ekonomskog i seksualnog), ali i načini kako se jasno oduprijeti nasilju.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje svih oblika nasilja, a posebice obiteljskog nasilja.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska poziva djecu, mlade te cjelokupnu javnost da podrže kampanju ‘Živim život bez nasilja’, odnosno borbu protiv nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima.

Foto: Ilustracija

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana