Natrag
24.6.2018 13:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZA MALOG IVANA Velik odaziv donatora krvotvornih matičnih stanica

11.1.2018 @ 18:14 Dulist.hr Aktualno

Podijelite:

Na Odjelu transfuzijske medicine Opće bolnice Dubrovnik danas je pristupilo je 18 naših sugrađana kako bi se upisali u registar darivatelja koštane srži.

Nakon što su brojni mediji objavili priču malenog Ivana Marušića i njegovoj borbi s leukemijom, građani su se diljem države odlučili odazvati na akciju davanja krvi i upisivanja u registar.

Razgovarali smo s prim. dr. Vesna Polanda Lasica koja je istaknula kako su potencijalni donatori dobili informacije i pojašnjenja o postupku darivanja krvotvornih matičnih stanica, te su popunili pristupnicu za registar.

– Uzeti su im uzorci krvi za HLA tipizaciju. Zajedno s dokumentacijom uzorci krvi su  poslani u Zakladu Ana Rukavina – rekla je Polanda Lasica te dodala kako su ‘svi bili dobrog općeg zdravlja dobi između 18 i 40 godina starosti’.

Dodala je i kako je od početka 2018. godine ukupno upisano 25 naših sugrađana u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

U Dubrovniku se krv može dati u Općoj bolnici Dubrovnik na Odjelu transfuzijske medicine (Roka Mišetića b.b.) ponedjeljkom i četvrtkom od 8 do 10 sati (osoba za kontakt: Vesna Polanda-Lasica, dr.med., tel. 020 431 669, e-mail: vesnap@bolnica-du.hr).

Kako postati potencijalni darivatelj krvotvornih matičnih stanica možete pročitati ovdje.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana