DuList IN

ZA MALE KREATIVCE Što se sve krije iza ‘zidova’ Grada sv. Nikole?

Grad svetog Nikole otvoren je u subotu poslijepodne u atriju Kazališta Marina Držića. Ovaj događaj sastoji se od niza aktivnosti za djecu svih uzrasta, a traje još sutra, 8. prosinca. Djeca su imala priliku ‘pasti u ruke’ Čarobnom kistu i postati princ ili princeza na jedan dan, ali na dječjim licima su se mogli vidjeti i razni drugi motivi. Dodatno veselje unijela je i maskota ‘Pucko’ pozdravljajući i slikajući se s najmlađima, a za one malo veće organizirana je i likovna radionica gdje su mogli napraviti čestitku za Božić, izraditi božićne ukrase i družiti se.
Osim toga, nastupao je Plesno rekreacijski studio Dubrovnik, a najmlađi su mogli pogledati i kazališnu predstavu ‘Legenda o baki Mokoš’ redateljice Srđane Šimunović. Bili su izloženi i božićni ukrasi Udruge Down sindrom Dubrovnik te njihove ukrasne vrećice s jasnom porukom ‘Svi smo mi isti u svojim različitostima’.

Mnoštvo smijeha, priča, zaigranosti, igre, kreativnih i poučnih radnji nalaze se u ‘Gradu svetog Nikole’, a svemu tome doprinosi i dječja mašta i dobro raspoloženje.

Dubrovački zimski festival ove godine je obogatio dječji program s čak 160 programa namijenjenih baš njima, a Grad svetog Nikole je prvi put održan u organizaciji Soundset Raguse i Kazališta Marina Držića kako bi oni najmlađi na kreativan i zabavan način mogli uživati u tom blagdanu i saznati nešto više o njemu.

Mia Josipović

Pročitajte još

Google voli hrvatsku nematerijalnu kulturnu baštinu

Dulist

KONCERT Runjićevi bezvremenski hitovi u jazz obradi Ines Tričković

Dulist

PAZI, SNIMA SE Dubrovnik kulisa drugom nastavku filma ‘The Islander’

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija