DuList INKultura

ZA LJUBITELJE BRODOVA Nova čarobna bojanka Dubrovačkih muzeja

ZA LJUBITELJE BRODOVA Nova čarobna bojanka Dubrovačkih muzeja

Dubrovački povijesni brodovi naziv je nove edukativne bojanke Dubrovačkih muzeja koja, osim predložaka za bojanje, donosi i osnovne informacije o dubrovačkim povijesnim brodovima.

Uz pomoć već dobro poznatih edukativnih maskota Dubrovačkih muzeja Pavlu i Điva, djeca se upućuju u avanturu kroz Pomorski muzej u kojem prepoznaju brodove iz fundusa poput galijice, karakuna, galijuna, šambeka, pulake, brigantina, brika, brika-škunera, nave, barka i parobroda. Uz dio za crtanje i bojanje, bojanka sadrži i fotografije modela brodova te njihove karakteristike, namjenu u Dubrovniku, broj jarbola te naoružanje, kako bi se djeci što više približili brodovi koji se nalaze u stalnom postavu Pomorskoga muzeja.

– Vaš prvi ili sljedeći posjet Muzeju zasigurno će biti zanimljiviji jer ćete sve brodove lakše prepoznati i pronaći ih na licu mjesta. Svi ti brodovi svjedoče o našoj bogatoj pomorskoj kulturnoj baštini o kojoj se svi zajedno trebamo skrbiti i njome se ponositi – zapisala je autorica Bojanke Aleksandra Piteša, muzejska pedagoginja Dubrovačkih muzeja, pozvavši djecu da dođu na organizirane radionice u Pomorski muzej kako bi zajednički učili o tradicionalnim brodovima te maštom stvarali nove.

Dubrovački povijesni brodovi deveto je izdanje Biblioteke Pavlin i Đivov vremeplov i druga po redu bojanka Dubrovačkih muzeja. Uz autoricu Aleksandru Pitešu, na projektu su surađivali i muzejski savjetnik dubrovačkih muzeja Đivo Bašić kao stručni savjetnik te Robert Kralj kao autor ilustracija.

Bojanka je dostupna u muzejskoj prodavaonici Dubrovačkih muzeja po cijeni od 39.90 kuna.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist